Главният мениджър на Литекс Стойчо Стоилов даде интервю за БЛИЦ след поредния добър трансфер на клуба – продажбата на Армандо Ваюши на италианския Киево.
 
-Г-н Стоилов, вашият коментар за трансфера?
-Продадохме добър футболист, но имаме негов отличен заместник в лицето на Кирил Десподов. Той е част от многото млади и талантливи футболисти, които налагаме от нашата академия в представителния ни отбор. Целта ни в последните години е да даваме път на младите и ние ще продължим да изповядваме тази философия.

-Италия ли е бе най-добрият вариант за Ваюши?
-Да. Ваюши отива в едно от най-силните първенства не само в Европа, но и в света – Серия А. Оттук насетне само от него зависи дали ще се наложи в новия си тим.

-Бихте ли споменали подробности относно продажбата на Ваюши?
-Нещата приключиха така, както ние искахме. На финалната права, в последния ден на трансферния прозорец, трансферът бе осъществен. Доволни сме от сделката.

-Може ли да коментирате трансфера и на Симеон Славчев, който бе преотстъпен от Спортинг (Лисабон) на Болтън?
- Англия е прекрасна възможност на Славчев да разгърне огромния си потенциал. Това е добър избор за него и аз вярвам, че ще се докаже, защото е талантлив футболист.

- В момента Литекс разполага с най-младия отбор в историята си. Въпреки това ще преследвате ли през пролетта третото място и турнира за Купата на България?
- Да, разбира се. Налагането и утвърждаването на млади футболисти е дълъг процес, който изисква много работа и най-вече постоянство. Да,  целите ни са трудни, но в никакъв случай не са неизпълними. Ние винаги сме били максималисти.

- Май само Литекс не направи проблем на националния отбор и пусна футболистите си за контролата с Румъния на 7 февруари?
- Защо да  правим проблеми, та става въпрос за националния отбор на България!? Получихме четири повиквателни и не спряхме нито едно от момчетата. Едно участие в представителния тим на страната е огромен плюс за нашите млади футболисти. Това неимоверно ще се отрази на психиката и на самочувствието им.