ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 1 И СПЕЧЕЛИ НАГРАДИ ОТ СТОИЧКОВ - ТУК!

Реконструкцията на стадиона на ЦСКА в Борисовата градина продължава да е сред най-горещите теми в българския футбол. По този повод потърсихме мнението на Илиян Терзиев, председател на Камарата на строителите в България и управител на фирма "АТ Инженеринг 2000".

Ето какво отговори г-н Терзиев на въпросите на управителя на БЛИЦ Ивайло Крачунов

- Г-н Терзиев, какво да очакват привържениците на ЦСКА за построяването на стадиона в Борисовата градина?
- Дай Боже да могат да го видят. Ако държавата даде право наистина публично-частното партньорство да влезе в истинския смисъл на думата, както се разбира в чужбина, и се правят много неща, смятам, че ще има повече капиталовложение в такива посоки - и паркинги, градини и стадиони.
Държавата трябва да си довърши Законът за публично-частното партньорство и той да работи както трябва. Защото наистина това е пътят. Наскоро имахме среща от Камарата с банковия сектор, има над 130 милиарда събрани пари. Ако не дадем права и условия те да работят, ще си стоят мъртви пари.

WINBET – завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

- Къде са събрани тези 130 милиарда?
- В банките. Това са вложения на фирми и частни лица. 130 милиарда лева за цяла България.

- Каква е реалната картина за стадиона на ЦСКА? Очаквате ли да има спънки пред построяването му или по-лесно ще станат процедурите?
- Проблемът не е от правна част или от проектантска. Смятам, че е по-скоро от събирането на парите - от човека, който ще даде парите, за да се случи построяването на стадиона. Защото това, което виждам, за да се направи един стадион е много сериозно капиталовложение. Трудно е да върнеш разходите и да придобиеш печалба. То по-скоро е нещо, което човек трябва да го дава от сърце, да мислиш по съвсем друг начин по отношение на спорта.

- Искате да кажете, че държавата е създала условията за построяването на стадиона, и сега зависи от собствениците на ЦСКА, от техните финанси и воля дали това ще се случи?
- Моята баба казваше "Кой каквото и да ти говори, знай, че в крайна сметка става дума за пари". Така че, ако те намерят парите, смятам, че имат и желание, и воля, и проектът е достатъчно напреднал, за да може да се случи.

ИВАЙЛО КРАЧУНОВ

Оператор: КАЛОЯН БАЛАБАНОВ
Монтаж: АНТОН ТОНЧЕВ

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!