ЦСКА продължава да представя част от най-талантливите футболисти от детско-юношеската школа. Днес е ред на Павел Головодов от отбора на ЦСКА’98. Той е от Гоце Делчев. Играе в ЦСКА от лятото на 2011 година. Павел е фен на ЦСКА и Ливърпул, а негови кумири са Луис Суарес, Гарет Бейл и Мартин Петров.

-Как се стигна до трансфера ти в ЦСКА?
-Беше неочаквано. Обадиха ми се по телефона да отида на турнир да ме пробват.

-Кой ти се обади?
-Треньорът Галин Иванов. Не се поколебах и отидох. Одобриха ме и така преминах в ЦСКА.

-Къде си играл преди това?
-Само в Пирин Гоце Делчев. През 2011 година бях на път да премина в друг отбор - в Литекс. Но се обади треньорът на ЦСКА и реших, че няма нужда да ходя в Ловеч.

-Защо избра ЦСКА? Школата на Литекс е една от най-добрите в България.
-От малък съм цесекар.

Кой те запали по идеята ЦСКА?
-Родителите ми. Те са от ЦСКА и нямах друг избор.

- Но все пак някой трябва да те е препоръчал на ЦСКА?
-Единственото, което знам е, че са ме наблюдавали, когато бях повикан в Благоевград на лагер на сборен национален отбор на България, съставен от момчета от областта. Тогава са ме гледали на тренировките.

-Миналият сезон ли беше най-силният на отбора на ЦСКА’98?
-Миналата година спечелихме един финал, загубихме друг. Играхме силен международен турнир във Варна. Бяхме в група с Бешикташ, Рад Белград и Ботев Пд. Бяхме първи в групата. Победихме Ботев и направихме две равенства с Бешикташ 2:2 и с Рад 1:1. На финала играхме с Черно море. Те бяха победители в другата група, където беше и силният тим на Стяуа. Спечелихме след дузпи.

-Черно море обаче взе реванш на финала в Сливен на републиканското първенство.
-Миналата година ние нямаше къде да тренираме, а стигнахме финал на републиканско първенство. Отстранихме Лудогорец на четвъртфинал, но според мен по-трудно ни беше на полуфинала срещу Черноморец в Бургас. За съжаление загубихме финала.

-Какви са впечатленията ти от турнира „Купа Готия" в Гьотеборг?
-Играхме силно. Мисля, че представихме достойно България. Отпаднахме от най-силния отбор - ИФК Гьотеборг и то на дузпи.

-Каза, че от малък си от ЦСКА. Има ли мач, който няма да забравиш никога?
-Разбира се, че има. Срещу Ливърпул през 2005 година.

-Спомняш ли си го? Ти си бил много малък.
-Бях на 7 годинки, но този мач го гледах и го помня. Вальо Илиев вкара гола за нашите. Невероятен мач.

-Щастлив ли си, че вече тренирате на „Българска армия”?
-Имаме терен и може да водим нормална подготовка. Надяваме се скоро да бъдат готови и другите два и да играем мачове на наш терен, а не на всеки мач да сме гости.

-През последната година играхте на ст. „Академик”, на ст. „Летище”, на стадион в квартал „Люлин”. Не се знаеше какво ще е бъдещето на ЦСКА. Защо не си тръгна? Каза, че към теб е имало интерес от други клубове.
-Защото това е ЦСКА.

Анализ на специалиста
Галин Иванов, треньор на ЦСКА’98:

„През 2011 година поканихме Павел да участва в нашия отбор на турнир във Враца. Харесахме качествата му и го привлякохме в състава. Той е ляв външен полузащитник, но може да играе и на други позиции в халфовата линия, ако се наложи. Павел е бърз и експлозивен футболист с много силен ляв крак. Притежава добра техника. Играе добре с глава. Трябва да работи върху играта си с десен крак, както и върху играта във фаза защита”.