БЛИЦ ви представя Георги Димов, който е един от големите таланти на родния спорт. 19-годишният състезател по хвърляне на диск се състезава са СКЛА Добрич. Треньор му е Галин Костадинов, който по думите на Жоро прави чудеса, за да могат възпитаниците му да участват в състезания, и то с успех, печелейки медал след медал. Георги Димов се свърза с БЛИЦ чрез Явор Мирчев от "Софавто".

- Жоро, кога започна да се занимаваш с хвърлянето на диск?
- Започнах да се състезавам, когато бях в седми клас. Треньорът Галин Костадинов беше в училище и търсеше хора за отбор. Същата година го сформирахме. Главните състезатели, които сме с успехи в СКЛА Добрич сме аз, Никола Михов - многократен шампион в дисциплината хвърляне на чук, както и Николай Петров и Михаил Михалев, които са гюлетласкачи.

- Къде тренирате?
- Тренираме в зала "Добротица". До нея има и полигон за хвърляне на диск и гюле. Подготвяме се и в самата зала. Главният "виновник" за успехите ни е треньорът Галин Костадинов. Той е участник на Олимпиадата в Атина през 2004 година. Всеотдаен е, практикува работата си с голяма любов. Благодарен съм му за успехите и се надявам занапред да бъда все така всеотдаен и да прави всичко както и до момента - с любов към спорта и състезателите си.

- Какво ви предстои?
- Балкански шампионат в Крайова (Румъния). Имаме и Европейско за юноши старша възраст. На него ще се борим за участие аз, Никола Михов, Михаил Михалев и Христо Банков от СКЛА Добрич.

- Какви успехи имаш до момента?
- Спечелих няколко шампионски титли на България, във всички възрасти. Участвах на Балкански шампионат в Сърбия, където станах четвърти.

- Целите ти за тази година?
- Голямата ми цел е шампионската титла на България. Не е лесно, има доста добри състезатели в хвърлянето на диск. Двайсетина човека сме редовно по състезанията. В цяла България има състезания. В момента се подготовяме за държавното първенство, което е в края на февруари в Балчик.

- Въпросът с финансирането ви наред ли е или и вие като много спортисти имате затруднения?
- Трудно намираме финансиране, а на фона на успехите, които жънем, това не е нормално. Имаме доста разходи, постоянно се готвим за състезания. Само адмирации за това, което треньорът Галин Костадинов прави. Вади лични средства за нас. Крайно време е някой да ни обърне внимание и да помогне на клуба ни.

- Занимавал ли си се с други спортове?
- Тренирал съм волейбол и хандбал.

- Кой е идолът ти?
- Владимир Кличко и гюлетласкачът Крисчън Кантуел.