Тенчо Тенев е един от харизматичните треньори, конто е водил велики клубове като "Ботев", но и по-малки отбори от ранга на Пирин (ГД) и Вихрен. Само преди два дни Тенев пое знаков тим като Марек и говори пред „Меридиан Мач“ за нового си предизвикателство.

- Г-н Тенев, при какви условия поемате отбора на Марек?
- Ще го водя до края на сезона.

- Вие знаете в какъв клуб идвате - с име и традиции, но в момента е в тежко положение.
- Марек е един уникален клуб. И аз вярвам на поговорката, че там, където е текло, пак ще тече. Марек показва срещу "Левски", че може да играе много по-добре и всъщност това са истинските му възможности. Отборът явно има потенциал. Аз вече участвам в тренировките, наблюдавал съм няколко мача, познавам доста от футболистите в отбора. Категоричен съм, че възможностите на Марек са по-големи и не отговарят на класирането му в момента.

- Сега предполагам, за вас е добре дошло двуседмичната пауза в първенството?
- Да. Това е достатъчно време, за да се опознаем и да наложа изискванията си, да влезем в синхрон.

- Предполагам, че ще ползвате досегашните помощи и треньори?
- Да, с удоволствие ще работя със Светослав Георгиев, Янек Кючуков и Даниел Белчев - те са свестни и кадърни момчета и със сигурност ще ни помогнат.

- Каква задача ви е поставена като старши треньор на Марек?
- То не е само задача, а и моя цел, и желание на ръководството на клуба отборът да остане в „А“ група. Колкото и да е трудно, колкото и да е тежко, няма невъзможни неща.

- Вие имате ли някакви пристрастия към Югозапада, защото, след като бяхте старши треньор на Вихрен и Пирин (ГД), сега сте начело на Марек?
- Не знам, може би съдбата ми сочи пътя. Но към Марек винаги съм изпитвал особено добро чувство, работал съм с футбо-листи на Марек, взимал съм футболисти от Марек, които са играли в отборите, които съм водил. Някак си ме влече към Марек и ето, че съдбата ми дава шанс да се докажа начело на отбора.