ЦСКА ще триумфира в турнира за Купата на България, сигурен е Тиаго Силва. Бившият играч на "червените" говори ексклузивно и първо пред Борислав Орлинов и БЛИЦ за предстоящия финал срещу Левски в неделя.

Бразилецът призна, че много му липсва България и призова феновете да стоят зад отбора, без значение колко трудни са времената. Говори още за спомените си с червената фланелка, за Гриша Ганчев и други любопитни теми.

- Здравей, Тиаго! Много се радвам да те видя. Как си?
- Липсват ми всички приятели приятели в България. Много ми е мъчно за моята държава, която много обичам. В Бразилия сега се занимавам малко с футбол, но много повече със строителство. Имам фирма, с която строя. През годините станахме по-големи и по-известни, издигаме се. С това се занимава.

- Имаш ли време да следиш новините от България?
- Основните неща. Гледам във Фейсбук и Инстаграм и какво споделят приятели. Не следя толкова дълбоко, дори и бразилското първенство, защото нямам толкова време. Когато има важен мач, като този в България сега, аз гледам. Искам да видя какво е нивото в нашата държава.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

- ЦСКА наскоро имаше рожден ден. Какво ще пожелаеш на клуба?
- Искам да пожелая честит рожден ден! Дано всички са празнували! Дано след някоя година и аз да съм в България на тази дата.

- Кой е твоят най-любим спомен?
- Няма да забравя, когато бяхме в УЕФА и Шампионска лига. Най-вече мачовете с Ливърпул и този вкъщи, когато можехме да имаме по-добър резултат. Когато бяхме гости си вярвахме повече и затова и резултатът беше по-добре. Това са големите спомени. Ние работихме много, бяха златни времена. Останахме в историята.

- ЦСКА играе финал за Купата на България срещу Левски, какво мислиш?
- Спомням си много добре тези мачове. Това са големите дербита, най-голямото в България. Влизаме с ненормална концентрация в тези мачове. Знаехме какво трябва да направим. Сигурен съм, че сега ЦСКА с един компактен отбор може да направи много неща. Сигурен съм, че треньорите и ръководството няма да позволят този мач да не бъде спечелен. Това е много важен мач в историята.

- Гриша Ганчев сега е собственик, това е човек, когото познаваш. Работил си с него. Твоето впечатление от работата му какво е?
- Гриша е голям президент. Той ме докара в България, когато беше в Литекс. Човек, който разбираше футболистите и нуждите им, за да бъдат спокойни. Той няма много милиони, за да харчи и купува играчи, но полека успява да бъде наравно с милиардерите от Лудогорец. Постоянно е 50/50 с тях в борбата за титлата. Справя се добре за бюджета, който има. Скоро ЦСКА ще стане първи отбор в България, ще спечели титлата и ще играе Шампионска лига. Това не е далеч.

- Знаеш ли, че ти си един от героите от последния финал между ЦСКА и Левски – 2005 година?
- В тази година имаше хубава разлика в точките. Имаше и проблеми вътре в отбора тогава, това повлия на отбора. В първенството нямаше кой да ни спре. На финала искахме да направим хубав мач. До днес не знам как загубихме, боли ме още.

- Може ли един ден ЦСКА пак да бъде толкова силен, колкото беше по твоето време?
- Въпрос на поколение е, въпрос на времена. 70-те години ЦСКА имаше голяма история. Не си спомням преди нас, но после дойде нашето поколение. Лудогорец дойде сега с много пари и остави ЦСКА и Левски много назад. ЦСКА се държи добре, не е паднал на земята. Спечели Купата. Не е далеч да дойде генерацията, която ще пише историята на ЦСКА.

- Много хора ще видят това интервю. Искам да ти дам думата да кажеш нещо и на феновете, и на футболистите.
- Феновете на ЦСКА досега не са оставили отбора. Дори когато ни е трудно, не печелим дербито, не печелим първенството, феновете не оставят отбора. Искам да кажа на феновете да са зад отбора. Сега моментът не е много добър, но хората в клуба работят, за да поправят отбора и да го направят пак шампион. Аз постоянно съм с ЦСКА в главата и сърцето.