Треньорът на баскетболния Левски Лукойл Константин Папазов, който е плътно до новия собственик на ПФК Левски Наско Сираков, даде откровено интервю за БЛИЦ:  

- Г-н Папазов, сигурно сте разочарован след снощната загуба oт Лудогорец? 
- Мога да говоря като човек, който обича футбола, както обичат хората по целия свят, без експертиза, и да кажа, че със сигурност нито един човек, който обича Левски не може да се срамува. Отборът се бори, играчите се стараха и се опитаха да зарадват феновете, които реално ги спасиха. Футболистите им се отблагодариха с транспарант, с битка на терена, но за съжаление не можаха да им се отблагодарят с резултат. 

Oцеляването на Левски е двупосочно - любовта на феновете и играчите. Никой не може да кажа дали COVID-19 е плюс или минус за Левски, част от света е, но по време на пандемията има едно нещо, което е синоним на този период, и това е поведението на феновете. С огромната си любов те спасиха отбора. Не слагам по-назад поведението на треньорите и играчите, които показаха висок морал и дадоха възможност на привържениците да спасят Левски в пълния му вариант, с изключение само на един футболист - Нуно Рейш. Оценката на Хубчев и щабът му е, че това, че е успял да запази морала. Вероятно е по-лесно да преодоляваш трудностите, когато носиш екипа на Левски на "Георги Аспарухов". Изненадват ме квалификации и оценки за играта, защото на този етап за Левски е важно да бъде спасен. И той е спасен от хората, които безумно го обичат - треньорите и футболистите, които направиха компромиси с парите и помогнаха на феновете да спасят клуба - всички заедно. 

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

- Победа над Лудогорец в този момент щеше да е отлично отблагодаряване на отбора към феновете.
- Трите точки по никакъв начин не могат да променят хоризонта пред Левски. Страшно ми се иска Левски да успее да спечели Купата на България. Не защото една купа или титла ще промени по някакъв начин витрината на "Герена". Но хората, за това, което сътвориха, може би ги надценявам, но смятам, че това в световен мащаб не се е случвало. Тези хора за тази неограничена любов и за тази отдаденост заслужават да бъдат наградени. Аз съм убеден, че момчетата и целият треньорски екип ще направят всичко възможно да успеят, за да може след като вчера с един транспарант изразиха своята благодарност, да го направят и с реален резултат.

- Може би още във вторник, когато е гостуването на Локомотив (Пловдив) от полуфиналите за Купата на България? 
- Не. Резултатът трябва да бъде на 4 юли (б.р. - финалът за Купата на България). Мачът във вторник е една гара по пътя към успеха. Аз съм много откровен човек и искам да ви кажа, че като треньор почувствах болка в оценката, която беше дадена за представянето на отбора снощи. Смятам, че за Левски трябва да се гледа в хоризонт. Клубът го е заслужил. А не да се гледа утре. Когато имаш 106-годишна история зад гърба си, Левски има хоризонт.

- С Наско Сираков гледахте дербито в компанията на бившите президенти на клуба Тодор Батков, Спас Русев и Томас Лафчис. Какво си говорихте, ако не е тайна?
- Това беше едно от най-добрите решения на Наско Сираков - да събере заедно бившите президенти на Левски. Съжалявам, че Иво Тонев не можа да присъства, но изпрати сина си, тъй като е бил на юбилея на Иван Василев. Иска ми се на всички хора, които в годините са помагали на Левски - едните като собственици, а другите като играчи, подобаващо да бъдат оценявани. Със сигурност грешки са допускани от всеки в управлението и ще бъдат допускани и от Сираков. Играчите също правят грешки. Но със сигурност и собственици, и играчи, са част от тази 106-годишна история. Всички, когато са заедно - ветерани, легенди и собственици, изпращат позитивно послание до цялата синя общност и до всеки един футболист, който ще знае, че един ден, когато приключи неговата кариера, ще бъде подобаващо оценен и ще седне дали като директор, дали като ветеран, или като собственик, на трибуните на "Георги Аспарухов". 

В България, за съжаление, нито един от собствениците на Левски не си е тръгнал щастлив от "Герена". Пожелавам на Наско Сираков първо да не му се налага да си тръгва, и второ, ако се наложи да си тръгне някой ден от "Герена" - да бъде с аплаузи. Аз съм плътно зад него. Той е самодостатъчен за себе си, той е даденост на съдбата. От първия ден доказва и съм убеден и че ще доказва, че в Левски трябва да има обединение. На цяла България, а може би и на цял свят е повече от ясно, че Наско няма да е финансовият благодетел. Но на Наско съдбата му е отредила да бъде собственик на истинския Левски. На Левски от мечтите на хората, които го обичат, на хората, които го спасиха. Това е нашият Левски, вашият Левски. 
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ