Бразилският футболист на Локомотив (София) Евертон Джилио – Том прогнозира трудна среща с ЦСКА. Столичното дерби е от 20:00 часа утре в Борисовата градина. В интервю за предаването Спорт + по ТВ+ той каза, че "армейците" са марка в българския футбол и не трябва да бъдат подценявани въпреки кризата, в която се намират.

“ЦСКА трябва да бъде уважаван. Дали е в криза или не - няма значение. На “Армията” е трудно и заради публиката. Много трудно се играе на този стадион. Обаче, ако искаме да се класираме за Европа, трябва да печелим точки. Ще играем срещу ЦСКА за победа, ако не се случи и равенството ни устройва. Не трябва да губим мача”, заяви Том.

В интервюто за ТВ+ той разказа още много интересни неща. Дошъл е в България през 2008 година с желанието да премине в ЦСКА, а това да е трамплин за бъдещ негов трансфер в по-силно първенство. Точно тогава обаче са проблемите на "червените", които губят евролиценза си. Така се стига до неговото преминаване в Локомотив (Пловдив), където играе три сезона, след което преминава в Миньор (Перник), където треньор му е сегашният наставник на "Левски" Стойчо Стоев.

“Много уважавам Стоев - и като човек, и като треньор. С Миньор направихме чудесни неща. Победихме "Левски" на “Герена”, а това беше нещо, което не се беше случвало от 27 години. Ако някога ме потърси отново, бих се замислил, но аз се чувствам страхотно в Локомотив (София) и мисля, че ще остана още много време тук", обясни халфът.

На Том му харесва и в България. Той е потърсил помощ от собственика на “железничарите” Николай Гигов за препоръка за получаването на български паспорт. С радост би играл и за националния отбор на България, когато получи българско гражданство, но за него, това ще е много трудно, защото трябва да се бори с много добри футболисти. Според него, за да си част от даден национален тим и да си роден в друга държава трябва да си от изключителна класа, каквато безспорно притежава Маркиньос от ЦСКА, който е един от близките му приятели сънародници. Друг такъв е Диего Фераресо от Славия, с когото бяха заедно в Локомотив (Пловдив).

Том също така обясни, че нивото на българския клубен футбол не е слабо. Най-силните тимове, които е видял у нас са Лудогорец през последната година и тима на ЦСКА от 2008 година със страхотни футболисти като Ней, Петре, Маркиньос и Велизар Димитров. Том сподели, че Бразилия му липсва и при всеки удобен момент, когато има пауза, се прибира, за да се “зарежда”. Иначе и у нас се чувства добре и много обича да яде сарми. Любимият му отбор е Палмейрас, а в Европа – Реал (Мадрид), а любимият му футболист е Роналдо, но както каза той – истинският Роналдо – Феномена. 

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите

Купа на България - сезон 2014/2015