Верея (Стара Загора) поднесе най-голямата сензация от началото на сезона. Тимът победи с минималното 1:0 ЦСКА в събота в мач от 2 кръг на Първа професионална лига. Ето какво каза треньорът на Верея Александър Томаш пред БЛИЦ СПОРТ:

-Мечтал ли си още във втори кръг в елита на България да победите ЦСКА?
-Това, че мачът беше на толкова ранен етап, е съдба. Такъв жребий беше изтеглен. Важното е човек да работи, да се развива, да бъде максималист спрямо себе си.

-Каза, че не си доволен въпреки победата? Не е ли малко скромно от твоя страна. Всеки мечтае да победи ЦСКА и Левски?
-Явно аз съм малко по-различен. Една победа или загуба не означава нищо. Важното е един треньор във времето да изгради стил на игра, да опита да накара футболистите да му вярват, а и да си вярват. Така се получава добра сплав. Една загуба не означава, че ЦСКА не е добър отбор, както и една победа не прави Верея супер отбор. В България винаги сме на крайностите и много бързо минаваме от единия край в другия. Точно затова не искам много внимание върху моите футболисти, защото се видя, че имаме много, много, много работа.

-Преди мача каза, че сте професионалисти и няма място за сантименти. На скамейката на ЦСКА обаче бяха приятели...
-Зад мен на пейката също са приятели. Във футбола има работа. Ние можем да разграничаваме приятелството от работата.

-Димитър Бербатов беше на мача. Каза ли ви нещо по-специално, какво е мнението му за мача?
-Ние всеки ден си говорим. Всичко обаче остава между нас.

-Какво си казахте с Христо Янев?
-Пожелахме си успехи. Какво да си кажем?! Да, много е важно един отбор да побеждава, резултатите са важни, но ние в България приемаме футбола и резултатите на всяка цена. Това на всяка цена е най-пагубното.

-Върху какво има още да работите с футболистите?
-О, ние все още нямаме изграден стил. Имам много забележки в атака, движението без топка е... не искам да казвам по-нататък. Имаме да работим върху всичко.

-Какви са целите ви от тук нататък? Много отбори влизат в А група с целта да не изпаднат.
-Целта е да се изгради един отбор, който да знае във всяка една минута на терена какво представлява. Как да изглежда, когато е с топка, когато е в защита или без топка. Въобще компоненти, които са много важни. Има върху много неща да работим. Относно клуба като развитие, ако проследите историята макар и за кратко време виждате какво се прави. Базата е прекрасна, сега има желание да се направят още два терена. Всичко това благодарение на Галин Михайлов. Той показва, че е един от президентите, които инвестира и в същото време не се меси в нашата работа. Той просто иска неговото дете - Верея, да расте.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ СПОРТ