ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Тончо Токмакчиев няма нужда от представяне. Популярният актьор е известен със спортните си пристрастия, както и с любовта си към ЦСКА. Оказа се обаче, че днес Токмакчиев, който е бивш член на УС на „армейците“ не следи футбола. Защо? Ето отговорите на Тончо пред агенция БЛИЦ.

-Г-н Токмакчиев, следите ли българския футбол в момента?
-Не. Нямам никакво време. Нито гледам по телевизията, нито ходя на стадиона. За да отида на стадиона, трябва да има три причини. Първо – да има отличен отбор, който да гледам. Второ – да има прекрасен стадион, на който аз и всички фенове да се чувстваме уютно и комфортно. И трето – да има атмосфера. Хубава, красива, която да създава настроение. Е, то нито едно от тези неща ги няма. Как тогава да се интересувам от футбол, който на всичко отгоре не се ръководи от хора, които го разбират.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

-Да разбираме ли от всичко, което казвате, че стоите настрани и от ЦСКА?
-Да, категорично.

-Защо разлюбихте ЦСКА?
-Чакайте. Не, не. Аз си обичам ЦСКА. Винаги съм бил цесекар. Но вижте как се управлява клубът. Не се ръководи добре,  след като титлата е мираж вече 14 години, а чат-пат се печели Купата. Това успехи за тим от ранга на ЦСКА ли са? За да имаш отбор, трябва да притежаваш играчи. Големи играчи. Последният такъв в ЦСКА беше Жуниор Мораес. Сега имената им не знам,  честно. И става едно текучество. Страшна работа. Един дойде, друг си тръгне. Никаква следа не оставят. Победоносна, шампионска среда имам предвид. Това са второразрядни футболисти, които с лопата да ги ринем. Е, как да станем шампиони, кажете ми, как?!. Когато нямаш нещо специално, което да ти доведе вниманието, как да я има тръпката. Онази, която навремето ме караше не да ходя, а да тичам към стадиона.

-Знаете ли, че организираните агитки на ЦСКА обявиха бойкот на ръководството?
-Чух, да. Ами явно имат основание момчетата. Ето сега от Левски сме паднали. Казвам паднали, защото аз не съм гледал вечното дерби от 3-4 години по телевизията, а поне от 5-6 години не съм наблюдавал Левски – ЦСКА от трибуните. Какво да правя на стадиона. Там повечето фенове са едни и същи – озлобени, викат, крещят, псуват. Ако им направите една анкета и ги попитате да назоват имената на всички от техния отбор, те нито едно име няма да ви кажат. Имам чувството, че на мачове вече преобладават такива, които не отиват  заради любовта си към футбола, а заради „любовта“ си към боя и зрелището.

-А други спортове следите ли?
-Разбира се! Тенис, колоездене. Формула 1 също гледам. Ето сега водещата новина е оттеглянето на Федерер. Велика легенда. Такъв скоро няма да има. Той, Надал и Джокович са „Светата Троица“ в тениса за всички времена. Сега идва добро поколение. Вижте Алкарас – голям талант, чака го отлично бъдеще. Ето такива трябва да са и нашите футболисти  - гладиатори в добрия смисъл, а те – направо нямам думи. повечето от нашите са  мърльовци, които си броят татуировките и даже не знаят какво пише на тях. Ама хайде да не говоря повече, че… За жалост такива играчи от моето поколение като Ицо, Емо и другите няма. Болшинството от сегашните са срам и позор!

-Като говорим за тениса, какво ще кажете  за Григор Димитров?
-Супер успешен спортист. Много подценен у нас и оплюван типично по български.  Ако някой стане трети в света в някаква професия – стругар, бръснар, какъвто там хванеш, ще го поздравя. Гришо беше трети в световната ранглиста – огромно постижение! Гришо игра полуфинали от Големия шлем – огромно постижение. Ама не спечелил титла от Шлема – ами как да спечели при наличието на „Тримата тенори“ в тениса. Ето това не оценяваме ние. За финал бих казал следното: Гледайте тенис и мислете за футбол. Който ме разбрал, разбрал!
Румен ИЛИЕВ/БЛИЦ СПОРТ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК