Антонио Анжел, или по-известен като Тони Найка, се превърна в една от най-коментираните личности в България в последните дни. Момчето, което има собствен бизнес, придоби огромна популярност благодарение на Валери Божинов и неговите музакални заложби. Клипове на нападателя на Партизан заляха интернет пространството и превърнаха младия бизнесмен във водеща темa в медиите.

БЛИЦ СПОРТ се свърза с Антонио, за да разбере малко повече за него и неговите отношения с едни от най-големите спортни звезди в България.

- Здравей, Антонио.  В последните дни придоби огромна популярност, но малко хора знаят всъщност с какво се занимаваш. Разкажи малко за себе си.
- Мениджър съм на популярен магазин за спортна екипировка, маратонки и футболни обувки. Бизнесът ми е семеен, но в последните години главно аз съм се заел да го развивам. Горд съм от постигнатото, защото за тези години се превърнахме в един от лидерите в този сектор в страната. Достатъчно е да спомена, че наши клиенти са едни от най-големите ни спортни звезди.

- Как се зароди любовта ти към спорта?
- Ами като всяко малко момче и аз обичах футбола. Тренирал съм в ЦСКА и Славия, но на 16-17 години ме отказаха. Един треньор ме отказа. Казва се Георги Станков – брат на Сашо Станков. Имаше едно време голяма връзкарщина, фарс пълен. Сега май има подобрение, но по мое време беше страшно. Не казвам, че щях да стана голям футболист., но…

Така се случи и връзката с моя бизнес. Имам много близки приятели от спортните среди – Емо Костадинов ми е приятел, а също и Любослав Пенев. Бях кум преди време на Иван Стоянов на сватбата му в Сливен.

- Как започна всичко с тези клипове? Кое беше първото?
- Първото клипче, което е част 3 в публичното пространство, е създадено през 2015 година. Дотогава играхме с Божинов в един отбор на малки вратички. После се скарахме с него и той отиде при Благо и Коцето. След това решиха и да направят този клип, който всъщност беше първият. Това не ми попречи да ги бия после. Така тръгна всичко. Има още много клипчета, които не са видели бял свят, а и по-добре да не видят.

- А как реагира, когато се появи клипът, в който Божинов пее популярна сръбска песен?
- От Божинката човек може да очаква всичко по всяко време.Той ми го прати един ден, но имах много работа. Вечерта чак го изгледах и го публикувах в социалната мрежа. Не исках да предизвикам такъв интерес. Малко се подразних и сега не бих го публикувал. Споменава се и Асенчо Таксито. Той е обикновено момче, което се бори с живота. Има две коли и така. Познаваме се с него от деца. Бяхме като малки в ЦСКА заедно с Виданов, Иван Иванов и Андрей Гълъбинов.

- Валери Божинов и Благой Георгиев? Те какво ти казаха след целия този бум в интернет, който всички заедно предизвикахте?
- Вчера играхме с Благо. Приема нещата с усмивка. Бъзикаме се много и се забавляваме. Мисля, че всеки приема този интерес положително. С Божинов се чувам всеки ден. Той не обръща внимание на хората. Направи го с позитивизъм. Григор също пя наскоро. Варно не с Дон Коци, а с Федерер и Томи Хаас, но пък веднага хората го поздравиха. Всеки се забавлява по различен начин. Какво лошо направи Божинов, за да привлече такъв негативизъм върху себе си?

- Смятате ли да използвате по някакъв начин тази популярност?
- Да. Ако може с ваша помощ, искам целия този интерес да го концентрираме върху нещо положително. Иска ми се да направя нещо за децата. Надявам се на помощ и от медиите. Някаква кауза, която да обедини хората. Говорил съм с много известни хора, които са готови да се включат. И с Божинов, и с Благо. Всички спортни звезди мога да ги организирам. Малко помощ ми трябва само. Идеята ми е да направим нещо на 1 юни – Денят на детето. Иска ми се да помогнем на много деца, или поне на едно.
Светлин ТОНЕВ/БЛИЦ СПОРТ