Старши треньорът на новака във Втора лига Арда (Кърджали) Елин Топузаков даде интервю пред клубния сайт: 

- Г-н Топузаков, как върви подготовката на Арда?
- Искам да благодаря на ръководството на футболния клуб, че както миналата, така и тази имаме най-добрите условия за подготовка. Като се започне от базата, хотел, възстановяване, подготовка. Теренът в Разлог, на който тренираме, също е в доста добро състояние. Още сме в началото на подготовката, когато е по-трудно на футболистите, но важното е, че има ред и дисциплина, на което аз държа много. В същия момент виждам едно влагане и себераздаване от всички играчи в отбора. Не мога да кажа нови и стари играчи, понеже всички за мен вече са футболисти на Арда. Предстои ни още много работа до началото на първенството, надявам се да няма контузени и да започнем както трябва.

- На какъв етап е селекцията към този момент?
– Селекцията е отворен процес, още повече, че трансферният прозорец е отворен до края на август, когато ние ще сме започнали вече първенството. Естествено спортно-техническият щаб, ако прецени, че имаме нужда да се подсилим с още играчи, за да вдигнат нивото, ще се опитаме да ги привлечем.

- Как се включиха новите попълнения и кажете нещо повече за бразилеца Лукас Уйлян Крузейро Мартинс?
– Всички футболисти, които дойдоха, сме ги гледали и одобрили заедно със спортния директор на клуба. Това са Румен Сандев от Пирин, Венцислав Бенгюзов от Верея,  Георги Андонов също от Верея,  Веселин Марчев от Локомотив (Пловдив), едно младо момче - Младен Стоев от Вихрен. Що се отнася за бразилеца, г-н Кременлиев беше в Бразилия, и това момче бе един от тримата, които той набеляза. В момента даже кара пробен период, защото искаме лично да се убедим в неговите качества. Искаме да вземе участие в няколко контроли, за да можем да вземем генерално решение за неговото бъдеще.

- Имате ли проблеми с контузени футболисти?
- Единствено Иван Караджов, който бе опериран преди време, и Атанас Чепилов, който в последния кръг на първенството контузи своя глезен. Двамата тренират индивидуално и очаквам до три-четири дни да се включат в основната група. 

- Очаква ви сериозна битка във Втора лига. Следите ли съперниците как се подготвят?
– Смея да твърдя, че всеки един треньор в България трябва да следи какво се случва с другите отбори. Аз правя същото и логично е да съм запознат с нашите съперници. Искам да съм наясно с какво ни очаква, за да можем да сме подготвени за това нещо. Когато наближат самите срещи, ще направим и разузнаване на самите отбори. Но най-важното е да постигнем това, което ние сме си поставили като задача, да изградим стил на игра, който треньорският щаб иска да вижда.

- Какво бихте казали на феновете на отбора, които се интересуват какво се случва на лагера в Разлог?
– Надявам се да бъдат приятно изненадани, надявам се да идват още повече на стадиона, още повече, че ще домакинстваме във Втора лига на нашия стадион. Очаквам гореща подкрепа от тях. Те показаха как се прави това през изминалия сезон, и все повече да се гордеят с отбора, а ние да ги радваме с победи.

- Намирате се в комплекс „Пирин голф клуб“, където имате прекрасни услови, как преминава свободното време?
– Както ви казах има ред и дисциплина. Всичко е под час, като се започне от почивка, хранене, двуразовите тренировки. Контузените футболисти си знаят какво и къде трябва да тренират, а както знаете сега има световно първенство и всички гледат мачове.

- Първата контрола си остава на 30 юни срещу Ботев (Враца)?
– Да, така е. Ще играем в Разлог. Това е един сериозен отбор, който спечли промоция за Първа лига. Те са малко по-напред от нас като подготовка, естествено, че ние тогава ще бъдем в една умора и ще търсим други елементи в играта.