ЦСКА 1948 е приятната изненада този сезон в efbet Лига. Новакът в елита в момента е на четвъртото място в класирането с 19 точки след 5 победи, 4 равенства и 3 загуби. "Червените" разчитат изцяло на български футболисти, както и на млад треньорски щаб. В края на септември от клуба обявиха, че старши треньор вече е Красимир Петров, а Красимир Балъков стана главен мениджър. 

Години наред Петров беше в Левски, където натрупа богат опит в школата на "сините", беше и помощник на Георги Тодоров в първия отбор. 

39-годишният специалист даде интервю пред БЛИЦ ТV, в което говори за ЦСКА 1948, за Левски и по други теми.

efbet - 1000 лв. Нов Онлайн Казино Бонус

"Не мога да кажа, че бях изненадан, но след като ми се обадиха усетих голямата отговорност, която поемам. Трябваше да стабилизирам отбора, да започне да играе футбола, който всички привърженици на ЦСКА 1948 очакват. Осъзнавам, че отговорността е много голяма. Изключително щастлив съм, че работя с Красимир Балъков. Той е голям професионалист и голямо име не само в българския футбол", коментира Краси Петров. 

"Поделена отговорност няма. Отговорността за представянето на отбора я нося аз. В постоянен контакт съм с Балъков. Той изключително много ми помага за взимането на решенията", каза той. 

"Аз съм юноша на Левски. От дете съм в клуба, 18 години прекарах на "Герена". Минах пред юношите, после бях една година играч в първия отбор. От 2011 година бях треньор и така до 2020 г., когато се разделихме", разказа Петров. 

"Да, изненадах се, че ме потърсиха от ЦСКА 1948. Но след като се опознахме с хората от ръководството, се оказа, че те от дълго време са знаели за мен, следили са резултатите, които постигам в школата на Левски и бяха наясно какъв човек привличат в клуба си", разказа треньорът на "червените". 

"Нямаме поставена цел за конкретно класиране. Ръководителите ни искат да играем добър футбол, който да се харесва на привържениците. Футбол, който ще печели нови привърженици. Стремим се към това. На този етап работим изцяло с български футболисти. Не казвам, че това нещо няма да се промени в даден етап от развитието на клуба, но мисля, че този етап още не е дошъл. Ще разчитаме изцяло на български състезатели, на млади българи", каза още Петров.

Попитан дали следи ситуацията в бившия си клуб Левски, Петров коментира: "Не съм вътре в кухнята и не съм толкова добре запознат със ситуацията, за да коментирам. Пожелавам на клуба да се стабилизира и да продължава напред. Наско Сираков не е правил опит да ме върне. 

"Не мога да кажа дали ЦСКА-София е големият ни дразнител. Мисля, че ние вече ставаме голяма дразнител за всеки отбор.    

По повод привличането на работилия години наред на стадион "Българска армия" Атанас Борносузов в щаба си, Петров обясни: "Аз исках да дойде, аз го поканих. Не се поколеба и за една секунда, веднага прие. Поканих го, защото знам, че работи много добре. Той е много голям мъжкар".

"Мартин Камбуров много скоро ще вкара осемте гола, които му остават до рекорда на Петър Жеков. Той е много голям професионалист. На 40 години е, но продължава да играе на високо ниво. Съжалявам, че не е няколко години по-млад", коментира Краси Петров и добави, че в четвъртък ще станат ясни резултатите за COVID-19 oт поредните тестове в тима му. 

Треньорът на "червените" говори и за спомените си от 18-годишния престой в Левски.

ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

Оператор: СЪЙКО СЪЕВ