Новото попълнение на Черноморец Тихомир Трифонов даде интервю за "7 дни спорт". В него той разказа как се е стигнало до раздялата му с Етър, каква е обстановката в клуба от Велико Търново, коректно ли са постъпили с него турските шефове и какви са отношенията му с бившия треньор на тима Цанко Цветанов. Роденият във Велико Търново защитник вече има над 100 мача в "А " група, а в Бургас очакват през пролетта той да се превърне в основен стълб в отбраната на акулите.

- Как се стигна до трансфера ти в Черноморец?
- Треньорът на тима Димитър Димитров ми се обади, след като разтрогнах договора си с Етър. Разбрахме се много бързо за всичко. Честно казано, дори за момент не се поколебах дали да приема офертата. След разговора ми с г-н Димитров бях убеден, че трябва да заиграя в Черноморец. Просто така усещах нещата и знаех, че Бургас е идеалното място за мен на този етап от кариерата ми.

- Свикна ли вече с новите си съотборници и как върви подготовката на тима?
- Да, момчетата ме приеха много добре. Всичко в Черноморец е нормално. Досега повече се наблягаше на физическата подготовка. Сега обаче е по-добре, тъй като имаме повече тренировки с топка, а освен това в момента се набляга и на контролите. Това е по-приятната част за нас, футболистите.

- Нормално ли се раздели с Етър или турските шефове ти създадоха проблеми?
- Както някои мои колеги, така и аз имах известни проблеми с шефовете на клуба. Те ме набедиха, че съм човек на Цанко Цветанов и затова в последните мачове не играех. Накрая се разбрахме да разтрогна договора си по взаимно съгласие. Шефовете ми дължаха две заплати, но им казах, че не ги искам. Желанието ми беше да си тръгна без проблеми от клуба, и то колкото се може по-скоро. След като подписах договора си с Черноморец обаче, проблемите започнаха. Бях се разбрал да остана да живея още няколко седмици в апартамента, който от Етър ми бяха дали. Шефовете на тима обаче ми се обадиха и ми казаха, че имам два часа да напусна квартирата. Не ми стана много приятно, но бързо си събрах вещите. Не можех да повярвам, че така се подиграват с мен, при условие че си тръгнах от клуба без финансови претенции. В крайна сметка с нищо не ощетих Етър, а напротив – аз бях ощетеният. После пък ми се обадиха да си искат екипировката. Смешна работа, но всичко вече е зад гърба ми. Оставих им пари, които бях заслужил с играта си на терена, а накрая ме изгониха на улицата.

- Боли ли те, че по този начин се раздели с родния си клуб?
- Да ви кажа, не. Вече съм ги забравил тези работи. На този град му отива да има отбор в "А" група, и то на добро ниво, но така се случиха нещата. Аз не съжалявам за нищо. Това е затворена страница за мен и гледам напред. А и съм наясно, че в собствения си град никой не е станал пророк.

- В Търново се говори, че с Цанко Цветанов не сте в добри отношении след декларацията, която написа?
- Не, това не отговаря на истината. С този човек не може да се скарам. Той ме взе в отбора, направи ме капитан. Аз съм в идеални отношения с него. Отношенията ни си остават приятелски, даже често се чуваме по телефона.

- Кой е виновен за това плачевно положение в Етър?
- Всеки има вина за сегашното положение на Етър - както ръководителите, така и футболистите. Мисля, че шефовете просто не са запознати добре с материята футбол. Именно от тях дойдоха и голяма част от бедите за клуба. Така се стигна до изгонването на футболисти и треньори, а почти всичко в този отбор се развали.

- Какво си пожелаваш за в бъдеще?
- Най-вече да съм здрав, а с екипа на Черноморец само положителни резултати и емоции. След време, ако е писано, имам късмет и покажа качества на терена, да заиграя в някой по-голям отбор или чужбина.