ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 2 И СПЕЧЕЛИ ЗЛАТНА ТОПКА ОТ СТОИЧКОВ - ТУК!

Баскетболистите на ЦСКА Виктор Гергов и Иван Спиров гостуваха в подкаста БЛИЦ Live преди мача с Левски. Вечното дерби между "червени" и "сини" е тази вечер от 19:00 часа в зала "Триадица". 

19-годишните таланти, които досега бяха част от младежкия национален отбор, станаха съотборници и в ЦСКА, след като "армейците" привлякоха Спиров от Черно море.

Двамата разказаха редица интересни случки извън баскетболната зала.

"Крещях като луд пред телевизора у нас, а трябваше да бъда на "Анфийлд" и да гледам Ливърпул - Евертън", призна Гергов-младши. Той е син на баскетболната легенда и настоящ президент на ЦСКА Роберт Гергов.

"Със сигурност тази година съм по-уверен и се надявам да вървя нагоре", каза Виктор.

Топ Коефициенти за Спортни Залози!

"Вече два месеца съм в ЦСКА, бързо свикнах. Всички са много приятни хора и ме приеха добре. Много ми харесва в ЦСКА. Отборът и треньорският щаб са много силни. Изненадах се, когато получих поканата да заиграя в ЦСКА. Тренерът Барчовски ми се обади и поиска да се видим. Поговорихме и нямаше как да откажа просто", разказа Иван Спиров.

* Кой го посрещнал на летището при пристигането в София? (2:10 минута) 

"Винаги срещу Левски е по-различна енергията. Биха ни на финала за Купата на България, сега трябва да си връщаме", каза Гергов за предстоящото вечно дерби. (3:05 мин)

 

* Спиров дебютира в мъжкия баскетбол едва 16-годишен (4:40 мин)

"Майка ми не ми позволяваше да излизам навън", разказа варненецът. (5:15 мин)

* Виктор започва да тренира в БУБА Баскет - до пети клас, след което се мести при "армейците" (6:18 мин)

"Брат ми Борис е на 15 г., също тренира баскетбол", обясни Гергов-младши. (7:55 мин)

"Не е имало опция да играя за Левски, няма такъв вариант", добави таланът. (9:04 мин) 

"Дойдох тук, за да станем шампиони. Всеки мач съм за ЦСКА", каза юношата на Черно море Иван Спиров. (9:25 мин)

"Нямаме закачки с играчи на Левски, с които се познаваме от националните отбори. Излизаме и показваме какво можем, не говорим много", коментираха още талантите за предстоящото дерби. (10:43 мин)

 

"Още не съм опознал София. Не излизам много, защото съм убит след тренировките. Зная само "Лидъл"-а до нас, ходя да си пазарувам и да готвя. Правя пилешко с ориз, основно това ям. Храната и синят са много важни фактори за развитието ни. Все пак си изкарваме прехраната с нашите тела и трябва да инвестираме в тях. Спя по 8, дори по 9 часа, когато има възможност", каза Спиров. (11:20 мин).

"Той е гордост, пример е за всички играч... Само като го видя и ми става ясно, че е на съвсем друго ниво от нас и от абсолютно всеки българин", коментира Гергов за Александър Везенков. (12:20 мин)

"С американските баскетболисти на ЦСКА и с Дамян Минков живеем заедно, на един етаж сме. Имаше случаи да готвя и аз на някой от съотборниците ми", призна Спиров. (14:00 мин)

* Новото попълнение на ЦСКА разказа, че майка му е ставала вицешампион на България. (15:10 мин)

* Кои са любимите им отбори в НБА и идолите, на които се възхищават? (17:20 мин)

* Ванката разказа за многото татуировки по тялото си. Най-любима му е тази, която наскоро цялото му семейство си изрисували (17:55 мин)

* Гергов говори и за любовта към Ливърпул и разказа как изпуснал възможността да посети "Анфийлд" - "Наложи се да го гледам по телевизията, гледах вкъщи и крещях като луд" (19:40 мин)

"Преди по-често посещавах мачове на футболния ЦСКА, но сега по-рядко", обясни още Виктор. (20:30 мин)

"Когато във Варна има дерби Черно море - Спартак, винаги съм на стадиона. Голямо шоу е. Не съм хулиган, мирно стоя и гледам. Простащина е да ходиш по стадионите и да чупиш", каза Спиров. (20:50 мин)

"И в наши мачове е имало боеве и псувни. Като играех при юношите някои родители, които не можеха да си контролират нервите, влизаха по терена и се разправяха. Дават лош пример. Включително и на мен ми е скачал родител, имало е разправии", разказа Гергов-младши. (22:00 мин)

"Половината му заплата идва за мен", пошегува се Виктор, коментирайки дали той не е ударил рамо на добрия си приятел да заиграе в ЦСКА. (25:05 мин)

"Не ходя по дискотеки. Първата ми заплата я похарчих за обувки и дрехи. Купувах като невидял", раказа Спиров. (25:50 мин)

"Mного гадно ни беше като загубихме от Левски на финала за Купата на България. Това чувство не искам да го изпитвам отново", завърши Гергов. (28:00 мин)

"Голям танцьор съм, главно слушам черно, не харесвам чалга", добави Иван Спиров. (31:10 мин)

ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

Оператор: КАЛОЯН БАЛАБАНОВ
Монтаж: АНТОН ТОНЧЕВ
Снимки: ГЕОРГИ КОЛЕВ