Бившият футболист на Левски Петер Кабат, който направи шампионски дубъл със "сините" през сезон 2001-2002, даде ексклузивно интервю пред БЛИЦ СПОРТ. Унгарецът коментира престоя си при "сините", сблъсъка между Лудогорец и Ференцварош в Лига Европа, като сподели и очакванията си за плейофа за Евро 2020, в който неговата страна ще гостува на България през март.

- Здравей, Петер! Къде те намираме, все още ли се занимаваш с футбол?
- Здравейте! Да, все още съм във футбола, но не като играч. Прекратих кариерата си преди 2 години, а в момента съм спортен координатор на първодивизионния Уйпещ.

- Игра в Левски. Какво си спомняш от престоя тук?
- Да, играх за Левски. Престоят не беше най-добрият ми в кариерата, но прекарах хубаво време в България. Обичам Левски София, а също и България. Станах шампион с клуба, спечелихме и Купата. Имам прекрасни отношения с българските фенове. Искам да кажа на феновете на Левски "Здравейте". Играх много малко в България, въпреки че исках да остана повече. Не успях да се задържа поради други причини.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

- Следиш ли изявите на Левски?
- Да, следя българското първенство. Знам, че първи е Лудогорец, който има много богат президент. Да, винаги гледам българското първенство и класирането. Надявам се, че Левски ще стане шампион отново.

- Спомена Лудогорец. Те са в битка с Ференцварош в групите на Лига Европа...
- Да, гледах първия мач в Будапеща. Ференцварош загуби с 0:3, ако не се лъжа. Лудогорец е много добър отбор, много силен. Те имат много национални състезатели, бързи състезатели, силни състезатели. Мисля, че в момента Лудогорец е фаворит за излизане от групата. Смятам, че ще продължат в следващата фаза.

- Вчера се изтегли жребият на плейофите за Евро 2020, където България се падна с Унгария. Какви са очакванията ти за срещата?
- Да, гледах по телевизията. Щастлив съм, че се изправяме срещу България, защото харесвам страната и футбола ви. Аз ще дойда на мача. Само една среща е и тя ще се състои в България, а не в Будапеща. Ще бъде тежък мач както за вас, така и за нас. Мисля, че шансовете са 50-50. Погледнах квалификационните групи и видях, че сте завършили на четвърто място във вашата, както и ние в нашата. На Унгария групата обаче бе по-равностойна, по-тежка, а и ние имахме шансове до последно. Смятам, че ще бъде здрав мач и че шансовете са 50-50.
Звезделин ХРИСТОВ/БЛИЦ СПОРТ