ПОТОПЕТЕ СЕ В СВЕТА НА СТАТИСТИКАТА!

Албанският халф на Литекс Армандо Ваюши се отчете с три асистенции при победата с 4:1 над Черно море. Той има и три гола от началото на сезона. Това предизвика интереса на медиите от родината му. 20-годишният албанец даде интервю, в което направи някои любопитни разкрития.
 
- Какво е усещането да направиш три асистенции в един мач?
- Изпитах голяма радост, но и удовлетворение от свършената работа. Подадох за първите три гола във вратата на Черно море, но в края бях малко нещастен. Подаването за третия гол беше малко случайно, не планирах такова изпълнение.
 
- Кариерата ти в Литекс май върви добре?
- Да, така е. До момента имам 9 асистенции и три гола в първентството, а не играя като нападател.
 
- Какво е усещането да работиш със Стоичков?
- Това е голяма чест. Всеки ден научавам нещо ново и се развивам, най-вече в тактически план.
 
- Крещи ли Стоичков на играчите?
- Не. Това се случва много рядко. Той говори малко. Предимно гледа и си води бележки. След това обяснява какви грешки е видял. Всички знаем, че ако той ти повиши глас, значи си загазил.
 
- Какво ще стане, ако отговориш остро на Стоичков?
- Събираш си багажа и си тръгваш. Нямаш повече място в отбора. Президентът е първият, който ще те изгони.
 
- Как живееш в България?
- Много добре. По-добре, отколкото преди няколко месеца. Уча езика и вече комуникирам по-добре. Хората оценяват усилията ми.
 
- Каква е разликата във футбола в България и Албания?
- В България футболистите се движат много повече. В Албания не се тича толкова, играчите не са подготвени много добре физически.
 
- Преди време няколко пъти беше казал, че искаш да се върнеш в Албания. Имаш ли още подобна амбиция?
- Не. Преди няколко месеца бях в депресия. Липсваше ми семейството и родината. Не говорех български и не бях подготвен за голямата конкуренция в отбора. Сега нещата се промениха и нямам намерение да се връщам в Албания.
 
- Ще изпълниш ли до края договора си с Литекс?
- Не. Може да напусна още през януари. Знам, че в клуба има оферти за мен и може да бъда продаден през зимата. Ако това не се случи сега, със сигурност ще стане през лятото. През следващия сезон няма да играя за Литекс.
 
- Къде ще отидеш?
- Мечтая да играя за западен тим. Желанието ми е да отида в Испания, но офертите към мен са от Германия, Швейцария и Италия. Най-големият проблем в момента е цената.
 
- Защо?
- Знам, че Литекс е отказал предложение от 1 милион евро за мен. Поискали са 2-3 пъти повече. Не знам какво точно се случва. За мен е важно да върша работата си на терена.