Емил Велев е оптимист за оцеляването на Хасково в "А" група. Треньорът днес се разбра с ръководството на клуба и застава начело на новака в елита, който след 11-ия кръг е на последното място с едва 4 точки в актива. Именно Кокала изведе "Левски" до последната шампионска титла за тима от "Герена" - през 2009 година. Той е бил още треньор на Славия, Локомотив (Пловдив) и Локомотив (София). Пред "Новинар Юг" Емил Велев даде интервю, в което изрази мнение, че в Хасково има добри футболисти, които трябва да си повярват.

- Г-н Велев, защо решихте да приемете предизвикателството да станете треньор на последния в "А" група?
- Като цяло българският футбол е едно голямо предизвикателство. Няма значение дали си треньор на първия или на последния в „А“ група. Резултатите ми като треньор показват, че отборите, които водя постигат добри успехи. Сега разбира се не мога да правя прогнози какво ще стане с Хасково. Трябва ми време, за да се запозная изцяло със ситуацията в отбора.

- Изгледахте мачът на Хасково срещу Славия, какво трябва да се промени в отбора?
- В Хасково има добри футболисти, най-важното е те да повярват във възможностите си. Не говоря празни приказки. Малко не стигна на хасковлии да направят изненадата срещу Славия, а "белите" пък можеха да победят Лудогорец. Хасковските футболисти трябва да променят мисленето си, а това ще стане като повярват в собствените си възможности.

- Притеснявате ли се, че точно срещу Лудогорец ще започнете като треньор на Хасково?
- Рано или късно ще се изправим срещу шампиона на България. Няма да ни се размине. Отново ще кажа, че най-важното е хасковските футболисти да повярват, че имат качества, а след това ще дойдат и победите.

Купа на България - сезон 2014/2015

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите