Опитният халф на Металург (Донецк) Велизар Димитров е лидерът на нашия отбор. Във всеки мач, във всяка тренировка той се опитва да дава максимума от силите си. Да, такова е разбирането на Велизар за футбола. След вечерната тренировка Димитров се срещна с представител на пресслужбата на Металург и даде интервю. "В Турция съм бил най-често. Много пъти съм посещавал Испания, Кипър, но на юг – в Турция, се чувствам като у дома. Има добри условия за работа, отличен климат и голям избор за съперници. В тренировъчния лагер това е най-важното."

-Велизар, пропусна началото на сезона заради контузия. Как се чувствате сега?
-Все още усещам последиците от травмата. Имам нужда от още малко време. Тренирам с пълни сили, за да се възстановя.

-Какво мислиш за новия треньор Андрей Гордеев?
-Имаме отличен треньор. Нашият наставник цени професионалните качества на всеки играч. Тренировките са доста интересни. Вярвам, че това ще помогне на нашия отбор. Заедно трябва да върнем Металург сред лидерите в украинската лига.

-Феновете чакат от теб и останалите опитни футболисти да поведете младите си съотборници. Съгласен ли си?
-Разбира се, ние трябва да дадем пример на останалите момчета. Тренираме сериозно, с пълна концентрация. Мисля, че всички можем да вървим напред.

-Как ще коментираш резултата от мача с ЦСКА (Москва) (б.р. – Металург загуби с 1:4, а Велизар Димитров вкара гола)?
-Да, загубихме с голям резултат. Трябва обаче да сме наясно, че се изправихме срещу класен съперник. Обидно е, че допуснахме два гола от статични положения, а веднага след това ни вкараха и трето попадение. След това ЦСКА заигра добре в защита, ние върнахме един гол, но не успяхме да направим нищо повече. В този ден ЦСКА просто изглеждаше по-добре от нас.

-Вкара гол, това добави ли увереност в действията ти?
-Това попадение се оказа, че няма никакво влияние върху резултата. Лично аз винаги съм вярвал в моите способности, но основното нещо за мен е победата на Металург.

-Следващата контрола е срещу бившия ти отбор ЦСКА. Играл ли си някога срещу “армейците”?
-Не, никога. Не предполагаха, че ще се случи подобно нещо. Уверен съм, че ще се получи интересен мач. В ЦСКА имам много приятели, както сред ръководителите, така сред треньорския щаб и футболистите. Вече се чухме с част от момчетата. Знам, че сега съставът им е малко променен. В тима има доста български момчета, които определят играта.

-До подновяването на първенството остава около месец. Времето за подготовка ще бъде ли достатъчно?
-Мисля, че да. Мачът на старта срещу Динамо Киев ще бъде от основно значение. Ние имаме силата и възможностите да победим. Никога не знаеш как ще завърши даден двубой./БЛИЦ