Нападателят на Берое Венци Христов даде кратко интервю за „Тема Спорт" след старта на подготовката за новия сезон.

Венци, как е настроението в отбора на старта на подготовката?
- Отлично, всички в съблекалнята започваме с усмивки. Явно въпреки кратката почивка сме си липсвали. Времето за подготовка е кратко, но с много работа ще наваксаме.

Възстанови ли се напълно от травмата, която те мъчеше в края на миналия шампионат?
- Мисля, че съм напълно готов за игра. Жаден съм за изяви. Смятам, че със съотборниците ми ще донесем още положителни емоции на феновете. Пак повтарям, времето за подготовка ни е малко, около един месец е, а ще играем на три фронта. Можем обаче да оставим подобаваща следа на всеки от тях - Европа, "А" група и пак Купата.

Харесва ли ти новият формат в А група и на кое място виждаш Берое?
- Доволен съм от новия формат в елита. За нас футболистите е добре да има повече мачове. Берое трябва да надгражда представянето си от миналата година. Можем да спечелим повече точки и да финишираме в първата петица.

Докъде може да стигне Берое в Европа?
- Очаквам с нетърпение европейските сблъсъци. Реалисти сме. Ще играем със самочувствие, независимо от това кой противник ще ни се падне. Можем да се представим достойно на европейската сцена.

Притесняваш ли се от конкуренцията на Елио Мартинс и Емил Ангелов?
- Не. Всичко между нас е коректно. И тримата се борим за титулярно място. Аз дори се надявам клубът да повиши конкуренцията. Все пак, когато знаеш, че може да загубиш мястото си, работиш още по-здраво. Винаги давам всичко от себе си, защото смятам, че ако спра, ще ме изместят от състава. Целта ми е да се развивам колкото се може по-бързо, за да отида да играя зад граница. А ако не тренирам както трябва и не се влагам, никой няма да ме забележи. Старая се да коригирам пропуските си в някои аспекти от играта, за да може да стана по-добър. Надявам се през новия сезон да отбележа повече голове.