Босът на Славия Венцеслав Стефанов даде интервю за БЛИЦ след изненадващия трансфер на вратаря на "белите" Георги Георгиев в Левски. Националният страж подписа с клуба от "Герена" за две години и половина. Стефанов обаче изрече думи, с които със сигурност ще подразни привържениците на "сините".

В неделя Славия гостува именно на Левски в най-старото столично дерби - от 14:15 часа. Стефанов обясни, че не е взел решение дали да присъства на мача от 23-ия кръг на efbet Лига.

- Г-н Стефанов, как се стигна до преминаването на Георги Георгиев в Левски? 
- Разделихме се и продължава в Левски, щом така е решил. Отдавна се бяхме разбрали, бях му обещал, че ако намери по-добър вариант, ще го пусна. 

- Преминаването му в Левски идва точно в навечерието на мача, сега ли са го потърсили от "Герена"? 
- Не търсете нещо задкулисно. Не знам кога са го потърсили, но е факт, че са се разбрали и ние го пускаме без пари. Договорът му със Славия беше разтрогнат. Той приключи с нас. Желая му успех.

- Помагате на Левски...
- Нали в момента това е актуално - да се помага на Левски. Всички ги спасяват. Едно време сме ги създали, за да има с кого Славия да играе, а ето, че сега им помагаме и ги спасяваме.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

- Изпускате обаче национал, сигурно съжалявате?
- Вратарският пост не е ахилесова пета на Славия, така че няма проблем. Ние имаме най-добрите вратари в България. Най-добрият за мен е Гошо Петков, макар че е ветеран. Не знам защо не беше извикан в националния отбор. Всичките ни вратари са национали - Антонис Стергиакис е в младежкия тим на Гърция, Светослав Вуцов е юношески национал, много добри момчета. 

- Ще успее ли Славия да измъкне нещо от предстоящото гостуване на "Герена", където в неделя се очаква да има над 10 хиляди левскари?
- Ще видим. Очаквам сериозна битка. 

- Ще присъствате ли на мача или ще го гледате пред телевизора?
- Не знам за момента. Ще преценя дали да присъствам. 

- Възможно ли е да се разделите с oще някой от футболистите си? Националът Галин Иванов остава ли твърдо до лятото?
- И с него съм се разбрал както с Георги Георгиев - ако получи добро предложение, ще го пусна. Галин имаше предложение от казахстански клуб, но предпочете да остане. Къде е чак Казахстан... При нас му е добре, лидер е на отбора, феновете го обичат. 
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020
Купа на България - сезон 2019/2020