Играй БЛИЦ ГЕЙМ - ТУК!

След победата на “Левски” над Лудогорец с 1:0 “сините” почти сигурно си осигуриха шампионската титла. Единственият отбор, който може да ги спре е Славия, а мачът е в последния кръг, на 25 май, на стадион “Георги Аспарухов”. Президентът на Славия Венцеслав Стефанов обясни пред БЛИЦ дали ще се опита да вгорчи празника на “синтие” или враждата му с Лудогорец ще надделее.

- Г-н Стефанов, къде сте скрили ключа към титлата?

- Надявам се да е в сърцата на нашите играчи. Преди малко говорих с тях и им обясних, че предстоящия мач с "Левски" е моментът, в който трябва да покажат, че наистина са футболисти. Да излязат и да покажат колко струват.

- Ако Ви разбирам правилно, се стягате да биете "Левски" на "Герена". Нали осъзнавате, че последният кръг е моментът, в който можете да си върнете на Лудогорец за враждата ви?
- Аз няма какво да връщам на Лудогорец. Това, че имам пререкания с президента на този отбор не означава, че имам нещо против Лудогорец. Даже и срещу Кирил Домусчиев нямам нищо против, а по-скоро срещу хората от обкръжението му, които нищо не разбират от футбол, но са се видели в пари и се правят на великани.

- Как Ви се видя срещата "Левски" - Лудогорец?
- За мен победата на "Левски" беше 99 % процента късмет. Ако в 93-ата минута онова черничкото момче не си беше протегнало крака нещата отиваха в съвсем различна посока. И нямаше от "Герена" да говорят за титлата. Вярно е, че "Левски" игра пред много сериозна публика, получи невероятна подкрепа. Феновете показаха, че са №1. Играчите на "сините" се бореха здраво, но не мога да кажа, че показаха някаква игра. Битка имаше, футбол нямаше. Лудогорец имаше повече положения и шансове за гол, но не си ги реализира и потвърдиха старата максима, че като не вкараш и допускаш гол.

- Има ли сили Славия да спре "Левски"?
- Пак казвам, този мач е времето всички в съблекалнята ни да покажат, дали са футболисти. Излизаш, играеш и на терена се вижда, кой е футболист, кой е мадурист, на кой само устата му е голяма. В подобни срещи всеки играч си заработва заплатите. Искам да бием, за да покажем не само на нашата публика, но и на цяла България, че сме отбор. Отпаднахме нещастно от турнира за купата на България, това може да се случи на всеки отбор, но точно двубои като този с "Левски" могат да ни помогнат да измием срама.

- На колко оценявате "кожата" на "Левски" и чакате ли премия от "Лудогорец"?
- Пари не съм чакал и не чакам от никого. Славия си има един бюджет и с него си караме сезона. Подсигурили сме пари за заплати, за премии и не чакаме някой да ни дава нещо. Но ако ни дадат, е добре дошло.

- Преди време разкрихте, че Емил Велев е обещал на Георги Петков и Здравко Лазаров 20 000 евро ако Славия бие Миньор. Даде ли ги?
- Баба ми навремето имаше една приказка: "Когато чумата върне на хората децата..." Та тогава и Емил Велев ще даде парите. Ние тази премия не сме я чакали, но не е честно и е крайно некоректно той да звъни на нашите играчи и да намесва моето име и това на Николай Гигов. Да казва, че сме се разбрали и Гигов е дал 20 000 евро. И после момчетата да ме питат къде са парите...

- След мача с "Левски" какво Ви предстои?

- Най-важното за нас е да си решаваме собствените проблеми. Виждате в какво тежко положение се намира футбола ни. Да, един отбор става шампион, има еуфория, емоции и в първите кръгове на евротурнирите изтрезняваме и започва всичко от начало. За това моята цел е Славия да си реши проблемите, да си работим по план и да доразвиваме състава...
ДРАГОМИР АНТОНОВ/БЛИЦ