Президентът на Славия Венцеслав Стефанов даде кратко интервю за БЛИЦ СПОРТ преди домакинството на Левски, което е на 3 март (неделя) от 17:30 часа. Все още обаче не е ясно къде ще се проведе столичното дерби. Стефанов разкри, че полицията решава, като изрази опасенията си от поведението на феновете на Левски. Именно от тях се плашат и органите на реда и смятат, че в "Овча купел" ще им бъде доста трудно да ги контролират.

- Г-н Стефанов, готови ли сте да приемете Левски на стадион "Славия"? 
- Готови сме, но полицията решава това нещо. Те имат последната дума. Не мога аз да взема решението. Полицията счита срещата за рисков мач, тъй като бил в тъмната част на деня. От гледна точка на охраняването му им е по-добре да бъде на "Васил Левски". Много важно е да има ред, да не стават ексцесии и побоища. Притеснявам се от техните фенове. 

- Ще успее ли Славия да спре Левски?
- Божа работа. Нека не тръгваме с голяма кошница. Надявам се да играем добре, дано стане хубав мач. Убеден съм в силите и възможностите на футболистите ни. Друг е въпросът, че и в Левски са убедени във възможностите на своите си играчи. Ще видим какво ще стане в неделя. Не обичам да говоря преди мач. Дори не ме интересува кой ще е съдия, важното е да отсъжда това, което е на терена.

- Георги Петков още ли е болен или ще се завърне на вратата? 
- Няма да играе, ако е болен. Стергиакис е в добра форма, Георги Георгиев също, а и италианецът Джерия пази добре.  

- Очаквате ли Дарко Тасевски, който притежава богат опит, да поведе Славия към победата над бившия си клуб Левски? 
- Дарко е голям професионалист. Играе на сто процента във всеки мач. 

- Каква е ситуацията с Георги Йомов, който е трайно контузен?
- Скоро трябва да се върне, но няма шанс да играе срещу Левски в неделя. 

ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019

Следете с БЛИЦ: Първа лига - трансфери и подготовка