ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

"Зa някои съм ексцентричен, за повечето лудият". "Убиват ме, приятелю!". "Сътворих неземна тъпотия!". Това са само малка част от откровенията на футболния треньор Велислав Вуцов - поредният гост в подкаста БЛИЦ Live. 

Наставникът на Янтра (Габрово) разказа в подробности за тежкия път, по който крачи смели, въпреки болестите. Здравословните проблеми не го сломяват духом и 56-годишният Вуцов е все така ексцентричен, енергичен и дори на моменти доста луд. 

"Започвaм да се възстановявам. Изкарах много тежка периодизация с много тежко заболяване. Голяма моя грешка е, че се изтървах с диабета и със захарта, което направи сериозни поражения върху организма ми. Aмпутираха ми два пръста на десния крак. Тъкмо започнах да се оправям, но тогава стана възпаление на глезена, на целия крак. Около 40 дни не можеха да установят какво е. Минах по всякакви тежки пътеки, два пъти влизах в болница. Смятаха, че е съдово заболяване, но се оказа, че е съвсем друго - заболяване на костта. Откриха го доста късно. Бях достигнал критична точка, можеше да остана без крак. Беше почти заминал. Бедите бяха много сериозни. Бях с гипсов ботуш 93 дни, патериците много не затрудняваха. Много тежък период, дано никога не се повтаря. 

Три пъти по една седмица бях на много тежки лечения. Бях закачен на система 8 часа на ден. Тези силни медикаменти бяха готови да ме направят шантав. Диабетът ме удари и в очите, поставят ми инжекции в очите", разказа Вуцов. (1:15 - 12:00 мин.)

 Топ Коефициенти Всеки Ден за Всички Мачове!

"Имам ужасно много врагове, с които трябва да се боря, защото те само чакат да падна на колене, за да ми забият ножа докрай. Баща ми до 19-годишен не искаше да ме гледа как играя. Не се занимаваше с мен, нашите бяха разведени. Той беше много строг, тероризираше ме, биеше ме. Живея там, където той живееше, навсякъде има негови снимки. Боготворя баща ми, лека му пръст, и майка ми. Тя е на 82 години, живее си сама в "Младост", ще я взема малко в Габрово при мен" (12:01 - 17:00 мин.)

"Понеже съм лудият тъпак...", "Сътворих неземна тъпотия!", коментира Вили и разказа как излял кофа с вода върху главата на един от великите треньори на Левски (19:47 - 28:18 мин.)

"Качваме се на самолета, отиваме в някоя плантация, разтърсваме две-три палми и каквото падне го докарваме тук да играе" (28:19 - 31:31 мин.)

"Убиват ме, приятелю!" (31:32 - 38:10 мин.)

"Като Иван Вуцов ръководител в българския футбол не е имало 100 години назад и поне още 200 г. напред. В момента прави лицеви опори в ковчега, иска да стане и да набие много от тези, които правят тъпотии. Тормозеше го, нещото, което му съкрати жизнения път е..." (38:11 - 44:10 мин.)

Жестоко строг е към синовете си, един от тях - Петър Вуцов, е под крилото му в Янтра. "Той е най-добрият защитник във Втора лига", обясни специалистът (44:11 - 58:00 мин.)

"Мечтая Светльо да бъде продаден в чужбина. Няма да го дам на кучетата и хиените, които лаят около него. Светльо дори мислеше да спира с футбола. Аз и приятелката му, която е много красива и възпитана, го накарахме да размисли. На Радо Станев трябва да се издигне паметник" (58:01 мин. - 1:05:12 ч.) 

От 18 години е разведен с майката на тримата му синове (1:05:13 - 1:07:18 ч.)

"Режат ни главата!", отсече Вуцов и обясни кои са хората, пречещи на Янтра и "правят чудеса да ме убият" (1:07:19 - 1:19:49 ч.)

Сърдит ли е на Тодор Батков, че го махна от Левски след само няколко мача начело на отбора (1:19:50 - 1:21:40 ч.) 

"Като не бръкнеш с пръст в раната, тя ще продължава да кърви", завърши Вили Вуцов.  

ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

Оператор: КАЛОЯН БАЛАБАНОВ
Монтаж: АНТОН ТОНЧЕВ
Снимки: ГЕОРГИ КОЛЕВ