Легендата Пламен Гетов заяви пред Sportal.bg, че българският футбол има нужда от сериозна работа в детско-юношеските школи. Днес изкусният фауладжия празнува 60-годишен юбилей.  

- Честит юбилей! Бъдете здрав! Къде ви откриваме?
- Благодаря ви! Сред близки и приятели ме откривате. Това е най-голямото ми щастие. От 8 часа тази сутрин телефонът ми не е спрял да звъни. Говоря с един приятел, звъни втори, след това трети. Ето, и сега, докато си говорим, ме търси някой на другата линия. 

- Кой спомен от кариерата ви прави най-щастлив?
- О, имам много хубави спомени, трудно ми е да определя един момент, мач или гол. Все пак имам титла на България, играл съм и на Световно първенство.  

- Бяхте и в ЦСКА, когато отборът стана шампион през 1988/1989?
- Аз имам една титла на България. Тази с Левски. Вярно е, че бях в ЦСКА, но за кратко. С Левски станах и голмайстор на първенството. 

- Добре, а за какво съжалявате най-много?
- Може би за Световното първенство в Мексико. Преодоляхме груповата фаза, но след това имахме малшанса да срещнем домакините на стадион "Ацтека". Преди мача тогавашният им старши треньор Бора Милутинович заяви, че ние и пет гола да им вкараме, те щели да ни победят с 6:5. В крайна сметка наистина ни победиха.

- Виждате ли ваш наследник сред младите? Мартин Камбуров е ваш ученик, а след него кой?
- Мога да кажа, че Марто е голямо богатство за българския футбол! След него кой ли... Трудно е да се каже. Смятам, че трябва да се хвърли много работа в детско-юношеските школи. Там е мястото, където трябва да се коват талантите в нашия футбол, за да се върнат успехите. 
Филип Друмчев/"Спортал"

Кариерата на Пламен Гетов по сезони
1977/78
 Спартак (Варна) 
1978/79 Белослав
1979/88 Спартак (Плевен)
1988 есен ЦСКА
1989-януари/91 Портимоненсе (Португалия)
1991/92 Етър
1992/93 Левски
1993/94 Шумен
1994/95 Черно море
1995 есен Шавеш (Португалия)
1995/98 Спартак (Плевен)