Юлиан Ненов от днес е футболист на Сутиеска (Никшич). 27-годишното дясно крило обясни в интервю за БЛИЦ защо избра да продължи кариерата си в Черна гора. Ненов беше с основна заслуга Ботев (Враца) да запази мястото си в Еfbet Лига, реализирайки 4 гола в решителните мачове с Пирин (Благоевград) и Етър в края на май.  

Дебютът на юношата на ЦСКА за новия му отбор ще бъде срещу Лудогорец. Сутиеска, който спечели титлата в Черна гора, се падна срещу "орлите" в първия квалификационен кръг на Шампионската лига. Ненов смята, че Лудогорец ще има проблеми срещу тима му. 

- Юли, вече си футболист на Сутиеска, желаем ти успех. Как се стигна до преминаването в шампиона на Черна гора? Имаше ли и други варианти за продължаване на кариерата?
- Благодаря. Получих няколко хубави оферти, но тази на Сутиеска най-много ме грабна заради шанса, който ми се открива - да играя в Шампионската лига. Не ми беше нужно време да мисля, веднага приех. Във вторник вечер пристигнах в Никшич. Градчето е малко, близо е до столицата Подгорица. Спретнато е, на пръв поглед доста ми хареса. Договорът ми е за една година с опция за удължаването му. 

Winbet - победата е емоция! (18+)

- Готов ли си да дебютираш срещу Лудогорец и какво да очакваме от мачовете на "орлите" със Сутиеска?
- Ще бъде доста интересно за мен отново да играя срещу Лудогорец. Последните години доста пъти го правих. След 20-ина дни ще се върна в България за мача в Разград. Надявам се да ги отстраним. Сутиеска има шанс, шампион е на Черна гора, два мача са все пак. Да, Лудогорец е фаворит, но всичко може да се случи.

- Новият ти треньор вече поиска ли информация от теб за "орлите"?
- Още не съм се срещал с него, сигурно ще ме разпитва доста. Тази вечер се присъединявам към подготвителния лагер на Сутиеска в Сърбия и ще говорим. 

- Чувстваш ли се герой за Ботев (Враца) след важните голове, които успя да отбележиш в края на сезона?
- Не съм герой, всички допринесоха за постигането на целта - Ботев да не изпадне от елита. Положихме много усилия, трудът ни се възнагради. 

- Имаше ли вариант да продължиш във Враца?
- Да, предложиха ми нов договор. Бяхме се разбрали, че ако не получа оферта, която да ме грабне, ще остана в Ботев. Но дойде предложението от Сутиеска и приех.

- За втори път ще играеш в чуждестранен клуб. Преди време беше в Мароко, но за кратко...
- Да, само няколко месеца играх в Мароко. Бях сам, без семейството ми, психически не успях да издържа и затова се прибрах. Сега е различно - жена ми и детенцето ни ще бъдат с мен в Никшич.  

- Запознат ли си с нивото на футбола в Черна гора? 
- Тепърва ще се запознавам. Чувам, че не е лошо нивото. Важното е да се развивам, радвам се, че ми се дава шанса да играя в Шампионската лига. Това ще бъде едва второто ми евроучастие, след като играх с Дунав в Лига Европа - отпаднахме от Иртиш, който беше воден тогава от Димитър Димитров-Херо.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ