Полузащитникът на Поморие Славчо Шоколаров беше един от най-добите футболисти на лидера в "Б" група в сблъсъка с "Левски". Бившият играч на Славия изрази съжаление, че той и съотборниците му не са успели да елиминират столичани от 1/16-финалите за Купата на България. "Сините" ликуваха на стадион "Лазур" с 4:2 при изпълнението на дузпи след 0:0 в редовното време и продълженията. В интервю за БЛИЦ Шоколаров изрази вижданията си за двубоя, както и сподели, че желае един ден да получи шанса да играе за любимия "Левски".

- Какво не ви достигна да елиминирате "Левски"?
- Самочувствие и късмет. Бяхме пределно мотивирани, всички видяха, че искаме победата, но малко не ни достигна.

- Класата на "сините" май си каза думата...
- Не мисля, защото не са много по-класен отбор от нашия. Играхме като равен с равен, въпреки че сме отбор от "Б" група. Неслучайно сме лидер в нашето първенство и играем добри мачове.

- Класиране в "А" група ли е целта пред вас?
- О, не, не. Нямаме поставена конкретна цел от ръководството. Играем мач за мач. За момента нещата се получават. Ако продължим с победите, е възможно да ни бъде поставена цел да се класираме в "А" група. Ние обаче не летим в облаците и знаем, че ни чакат доста тежки мачове до края на първенството. А и имаме върху какво още да работим.

- Да те върна на срещата с "Левски". Горди ли сте от представянето си?
- Да, разбира се. Раздадохме се не на 100, а на 200 процента. Видяхте, че създадохме доста проблеми на "Левски". Аз лично за мен, а и съм сигурен, че всеки един от съотборниците ми, се гордее, че изиграхме такъв силен мач. Наистина малко не ни достигна да сътворим изненадата.

- Не успя да вкараш при дузпите, някой обвини ли те за пропуска?
- Не са ме обвинявали. На всеки може да се случи.

- Какво е чувството, когато изпълняваш дузпа срещу любимия отбор?
- Нормално, бях спокоен. Стрелях към долния десен ъгъл на вратаря на "Левски", но той уцели ъгъла и спаси.

Шоколаров_дузпа_1.jpg

- Сигурно не би се зарадвал с пълна сила, ако бяхте отстранили "Левски"?
- Напротив, кой не би се израдвал на подобен миг. Да, не крия, че симпатизирам на "Левски" от дете, но това ме мотивира допълнително. Всеки футболист иска да блесне със силна игра точно срещу грандовете, защото си мечтае един ден да премине в силен отбор.

- Да разбираме, че мечтаеш за трансфер на "Герена"?
- Сега не мисля за това, футболист съм на Поморие. Но е нормално като всеки футболист, който иска да се развива и да върви нагоре, някой ден да играя на "Герена". Нищо не се знае, най-важното е да сме живи и здрави. Трябва много работа и голямо постоянство. Надявам се със силни игри за Поморие да привлека вниманието на някой от водещите отбори.

- Търсил ли те е някой от "Герена", имаш ли приятели в "Левски"?
- Не са ме търсили. Чак приятели нямам на "Герена", но с някои от момчетата се познаваме. Поздравиха ни за добрата игра след мача. Цяла България видя, че играхме мъжки срещу "Левски", а не се затворихме като опълченци.

- Ако не се беше стигнало до изгонването с червени картони на двама от съотборниците ти, имахте ли сили да елиминирате съперника и да не се стига до дузпи?
- Имахме шанс, но късметът явно не беше на наша страна в този мач. Наистина щеше да бъде по-добре да завършим мача в пълен състав, но щом съдията така е преценил, ние нищо не можем да направим. Не правим трагедии от отпадането. От мач като този с "Левски" можем да си извлечем само поуки. Такива двубои ни каляват и помагат за израстването ни.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ

Шоколаров_Миланов_1.jpg
Снимка: "Трибуна Бургас"