Алавес победи Севиля с 3:2 като гост в мач от 20-ия кръг на испанската Ла Лига и задълбочи кризата при андалусийците. Гостите поведоха с 2:0 през първата част с попадения на Теналия Науел и Кике Гарсия, но голове на Рафа Мир и Лукас Окампос възстановиха паритета. Победното попадение падна в 90-ата минута, като негов автор бе Рубен Дуарте.

Севиля създаде опасност още в първата минута, когато Исак Бернал се извиси в наказателното поле и стреля с глава, но ударът му премина над напречната греда.

Две минути по-късно Хесус Навас стреля от далечно разстояние, но изпълнението му нацели напречната греда.

Натискът на домакините продължи и в 7-ата минута Кике Салас пропусна отлична възможност, след като от чиста позиция прати удара си над вратата.

В 26-ата минута, противно на показаното на терена, Алавес поведе. Гостите изпълниха ъглов удар, Йон Гуриди отклони с глава на първа греда и Теналия Науел прати топката в мрежата.

14 минути след това Алавес стигна до втори гол. Хави Лопес намери Кике Гарсия, който преодоля Марко Димитрович за втори път.

В края на първото полувреме гостите можеха да стигна до трето попадение, но този път Димитрович се намеси.

Първото по-опасно положение през втората част дойде в 68-ата минута, когато отново Гарсия принуди вратаря на домакините да спасява негов удар. Две минути след това Севиля се върна в срещата след хубаво изпълнение на Рафа Мир.

В 82-ата минута андалусийци получиха правото да изпълнят дузпа. Мариано Диас бе съборен в наказателното поле. Първоначално главният съдия Алехандро Ернандес не отсъди 11-метров наказателен удар, но след намесата на ВАР той посочи бялата точка. Зад топката застана Лукас Окампос, който направи резултата 2:2.

Осем минути по-късно Алавес отново поведе, като гостите се възползваха от ъглов удар. Саму Омородион отклони топката и тя попадна на главата на Рубен Дуарте, който прати топката в мрежата на домакините за трети път.

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ИСПАНСКАТА ЛА ЛИГА - ТУК!