Алавес обърна у дома Еспаньол с 2:1 в среща от третия кръг на испанската Примера дивисион и записа първа победа от началото на сезона.

Домакините вкараха гол в третата минута, дело на Ману Алехандро Гарсия, който си помогна с ръка при овладяването на топката и попадението правилно беше отменено.

Гостите от Барселона поведоха малко преди почивката чрез Лео Баптищао (42-дузпа), като наказателният удар бе отсъден след консултация със системата за видеоповторения (ВАР) и бе за задържане на Давид Лопес с ръце от Виктор Лагуардия.

След почивката в 47-ата минута гол на Серхио Гарсия от гостите бе отменен с помощта на ВАР заради засада. Домакините обаче успяха да обърнат развоя в своя полза само за две минути. Борха Бастон (57) изравни с глава след неуспешно изчистване от Марк Рока, а Рубен Собрино (59) донесе успеха на баските след бърза контраатака и центриране на Джони Родригес.

Така Алавес записа първа победа и има 4 точки на 12-а позиция. Еспаньол е седми със същия актив преди останалите срещи от кръга.

ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ПРИМЕРА - ТУК