Барселона изненадващо загуби у дома от новака Алавес с 1:2 в третия кръг на Примера дивисион.Дейверсон (39) и Ибай Гомес (64) вгорчиха първия мач на Яспер Силесен на вратата на "блаугранас". Жереми Матийо вкара в 46-ата минута. Луис Енрике видимо подцели двубоя и това пролича в несъсредоточени действия на неговите играчи.

Лионел Меси и Луис Суарес бяха резерви, а Неймар започна като титуляр.

В началото каталунците притиснаха съперника в неговата половина, но така и не създаде сериозни опасности Фернандо Пачеко.

В 39-ата минута гостите изненадващо откриха резултата, след като Кико Фемения излъга Денис Суарес на тъчлинията и центрира към наказателното поле. Там Дейверсон изпревари Хавиер Масчерано и отблизо реализира - 0:1. Минута по-късно Неймар плонжира, ала не насочи точно с глава. В 45-ата Арда свали с глава към Ракитич, който от 11 метра шутира покрай гредата.

Второто полувреме започна по най-добрия начин за Алавес. След по-малко от минута игра Жереми Матийо изравни резултата с глава след центриране от корнер. Ибай Гомес отговори с нисък шут, отразен от Силесен. В 49-ата Матийо можеше да се превърне в абсолютен герой, но направи непростим пропуск. Френският бранител се пребори във въздуха, топката остана ниско и той от пет метра я изрита в аут.

В 51-ата Едгар Мендес опъна мрежата на Барса, но след правилно вдигнат флаг за засада.

В средата на полувремето в игра се появиха Лионел Меси и Андрес Иниеста. Въпреки това в 64-ата минута именно Алавес отбеляза гол. Масчерано не можа да изчисти в наказателното поле, подарявайки топката на Ибай Гомес. Алейш Видал не поправи грешката и Ибай я прати в далечния ъгъл на Силесен - 1:2. В игра моментално се появи и Луис Суарес в търсене на късен обрат.

ВСИЧКО ЗА ИСПАНСКАТА ПРИМЕРА ДИВИСИОН - ТУК!