Старши треньорът на Реал (Мадрид) Карло Анчелоти вярва, че отборът може да спечели титлата в испанския футболен шампионат и без нови попълнения. Настоящият първенец Реал изостава с 5 точки от лидера във временното класиране в Ла Лига Барселона след 18 кръга.

„Не бяхме активни на трансферния прозорец, защото нямахме нужда“, каза Анчелоти на пресконференция по-рано днес.

„Планирали сме нещата през лятото. Ако тогава се справиш добре, това ни позволява да не участваш на зимния трансферен прозорец. Това направихме ние“, добави още италианският специалист.

„Да купуваш по време на зимния пазар означава, че има контузия или лошо планиране. Ние решихме, че това не е необходимо, тъй като съставът ни е добър“, обясни Карло Анчелоти.

Той добави, че трима от четиримата контузени футболисти в състава скоро ще се върнат в игра. „Дани Карвахал и Ориен Чуамени се справят добре. Програмата им за възстановяване беше дълга, но вече са готови за игра“, разкри Анчелоти.

Наставникът на Реал Мадрид съобщи добри новини и за Дейвид Алаба, който би трябвало да се завърне през следващата седмица. Алаба няма да бъде на линия за срещата с Валенсия в четвъртък, но може да попадне в състава за двубоя с Майорка в неделя.

Карло Анчелоти обеща, че Реал ще се бори до последно за титлата в Испания. „Направихме някои грешки. Винаги може да се иска и по-добро представяне. Продължаваме в същия ритъм, но сега Барселона се справя по-добре от миналата година. Не знам дали 5 точки са много или не, но в момента сме уверени и ще се борим докрай във всички турнири, в които участваме. Очаквахме януари да бъде труден, но сега започва по-добър период“, заяви Анчелоти.