ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Арсенал обърна испанския шампион Барселона за успеха с 5:3 в контролна среща, играна в Ингълууд (щат Калифорния). Двубоят започна с половин час закъснение заради забавяне на автобуса на английския тим. „Артилеристите“ на два пъти бяха догонващи в резултата при 0:1 и 1:2, но стигнаха до победата. Извън групата за мача на лондончани остана английският национал Деклар Райс, която преди две седмици беше привлечен от Уест Хям срещу 100 милиона паунда.

Първото попадение в мача падна в 7-ата минута. Аарън Рамсдейл спаси опасен удар на Рафиня от наказателното поле, но Роберт Левандовски беше точен при добавката. Само пет минути по-късно Букайо Сака наказа грешка на Маркос Алонсо и изравни резултата.

В 21-ата минута английският тим можеше да поведе в резултата, след като получи дузпа за игра с ръка на Араухо. Марк-Андре тер Стеген обаче спаси удара на Сака от бялата точка. В 34-ата минута Барса отново взе аванс. Рафиня беше точен при изпълнение на фаул.

200 лв. Начален Бонус Спорт от efbet!

Две минути преди почивката Арсенал за втори път изравни. Мартин Йодегор посрещна центриране на Букайо Сака, а топката попадна в Кай Хаверц, който прати топката в мрежата на Барселона. Лондончани обърнаха резултата в своя полза 10 минути след почивката след удар на Леандро Тросар от границата на наказателното поле.

В 75-ата минута Усман Дембеле беше близо до изравняване, но ударът му се отби от гредата. Три минути по-късно Тросар реализира втория си гол в мача. Той беше точен за 4:2 след асистенция на Киърън Тиърни. В 80-ата минута последва нов малшанс за Барселона. Топката отново се отби от гредата, този пък след удар на Алехандро Балде.

Две минути преди края Феран Торес вкара третия гол на каталунците в срещата, а само минута по-късно Фабио Виейра оформи крайния резултат – 5:3 за Арсенал.

С този успех завърши американското турне на „артилеристите“. На 2 август тимът на Микел Артета играе с Монако за „Емирейтс Къп“, а четири дни по-късно е срещата с Манчестър Сити за Къмюнити шилд. На Барса предстоят още два мача в САЩ. На 30 юли е дербито с Реал (Мадрид), а на 2 август каталунците срещат Милан.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!