Атлетик (Билбао) отново мечтае за евротурнирите, след като победи с 4:1 у дома Депортиво Ла Коруня в мач от 27-ия кръг на Примера Дивисион.

Икер Мунаин даде аванс на домакините в 13-ата минута, а в 36-ата минута Ариц Адурис отбеляза втори го. Депортиво опита да се върне в мача в 51-ата минута, когато Ориол Риера върна един гол.

Надеждите им поне за точка бяха попарени само две минути по-късно, когато Адурис отново донесе два гола аванс за домакините. В 61-ата минута Адурис реши всичко, отбелязвайки своя трети гол за крайното 4:1.

Валенсия спечели с 2:1 гостуването си на Малага в двубой от 27-ия кръг. Дуйе Чоп изведе андалусците с гол в 14-ата минута.

В 41-ата Карлос Камени си вкара любопитен автогол, но повторенията показаха, че е настъпен от Денис Черишев, което остава незабелязано от реферите.

Самият Черишев реализира в 50-ата минута, за да оформи обрата. Севиля се изкачи на пета позиция в класирането, след домакинска победа с 1:0 над Ейбар. Фернандо Йоренте вкара единствения гол в 11-ата минута.

Селта и Виляреал завършиха при нулево равенство.

 Резултати, програма и класиране в Испания - ТУК !!!