Атлетик Билбао разби Кадис с 4:1 у дома в среща от 20-ия кръг на Ла Лига. 

Двубоят започна чудесно за баските и Оян Сансет откри резултата в 10-ата минута (1:0).

Четвърт час по-късно Кадис стигна до изравнително попадение. Гонсало Ескаланте си освободи пространство наказателното поле, получи подаване от Брайън Кампо и с удар в долния ляв ъгъл вкара за 1:1.

Само десет минути след това Атлетик си върна аванса. Раул Гарсия намери Оян Сансет, той стреля от близка дистанция в долния десен ъгъл и с второто си попадение в мача изведе своя тим напред в резултата (2:1).

Минута преди края на първата част Атлетик реши всичко. Икер Муниаин центрира от свободен удар, намери Йерар Алварес, който се освободи от пазача си и с глава от точката за дузпата реализира за 3:1.

В 57-ата минута домакините останаха с човек по-малко, след като Юри Берчиче не прецени добре намесата си и получи втори жълт и респективно червен картон.

Това не попречи на Атлетик да намери мрежата на Кадис за четвърти път. Нико Уилиямс проби мощно по крилото при светкавична контраатака, пусна към Оян Сансет, а той хладнокръвно реализира своя хеттрик и оформи крайното 4:1.

Атлетик (Билбао) е на седмото място във временното класиране с актив от 29 точки, на две зад първото място, даващо прави за изява в евротурнирите.

Кадис остава в зоната на изпадащите на 18-а позиция с 19 точки.