Атлетик (Билбао) срази у дома Севиля с 3:1 в мач от шестия кръг на Примера дивисион и излезе на трето място във временното класиране. Микел Сан Хосе (26), Микел Баленсиага (66) и Ариц Адурис (90 - дузпа) се разписаха за баските. За южняците точен беше Самир Насри (55).

Домакините бяха по-активни и пропуски в началото направиха Иняки Уилиямс и Ариц Адурис. Все пак Микел Сан Хосе (26) даде преднина на баските с удар от близка дистанция след центриране от корнер. В 41-ата минута Висенте Ибора от гостите игра с ръка в наказателното поле, спирайки пътя на топката, но съдията Ернандес Ернандес не даде дузпа за „лъвовете”.

Андалусци изравниха в началото на втората част чрез Самир Насри (55), който направи добавка след неубедително избиване на Кепа Арисабалага. Радостта на гостите не трая много дълго и Микел Баленсиага (66) отново изведе Атлетик напред в резултата с красиво попадение. Това беше първи гол за Баленсиага в 10-годишната му професионална кариера.

В 88-ата вратарят на гостите Сиригу направи нарушение срещу Ариц Адурис за дузпа и получи червен картон. Тъй като треньорът на гостите Хорхе Сампаоли беше извършил и трите си смени, на вратата Висенте Ибора, а две минути по-късно потърпевшият Адурис бе точен от бялата точка за крайното 3:1.

След успеха си Атлетик (Билбао) излезе на трето място с 12 точки. Севиля е на четвърта позиция с 11 точки.

ВСИЧКО ЗА ИСПАНСКАТА ПРИМЕРА ДИВИСИОН - ТУК!


Athletic Bilbao vs Sevilla FC 3-1 All Goal and... by sabikosova