Атлетик Билбао победи Алмерия с 3:0 у дома в среща от 9-ия кръг на Ла Лига. Точни в мача бяха Горка Гурусета и Дани Гарсия.

Домакините поведоха с 1:0 още в 10-ата минута. Юри Берчиче намери Горка Гурусета в наказателното поле, който безпроблемно преодоля вратаря на Алмерия (1:0).

В 37-ата минута домакините имаха претенции на дузпа, след като Ойан Сансет падна на земята в наказателното поле след съприкосновение с бранител, но съдията не реагира.

Точно преди изтичането на час игра Дани Вивиан си освободи място за шут в наказателното поле и стреля, но Луис Максимиано реагира светкавично и спаси.

В 63-ата минута обаче той бе безсилен при включването на Дани Гарсия в наказателното поле, където халфът засече центриране на Оскар де Маркос и направи резултата 2:0.

До края на мача имаше време и за трети гол. Той падна в 81-ата минута, когато след ъглов удар, Алмерия не успя да изчисти добре топката и тя стигна до Нико Уилямс на лявото крило. Той успя да финтира бранител на Алмерия и центрира остро, като във вратарското поле гостите опитаха да изчистят, но там се бе включил Ойан Саснет, който отблизо оформи крайния резултат в полза на Атлетик Билбао.

Победата помогна на „лъвовете“ да съберат 17 точки и временно да излязат на четвъртото място във временното класиране, където Алмерия е на дъното с едва 3 точки в актива си.