Ето как прогнозираха мача представителите на Ефбет лига в играта на БЛИЦ Звездна лига

Атлетико (Мадрид) спечели с 2:1 гостуването на Райо Валекано от 28-ия кръг на испанската Ла Лига. По този начин „дюшекчиите“ скъсиха дистанцията от втория в класирането Реал (Мадрид) само на две точки.

Гостите поведоха в 22-ата минута, когато Антоан Гризман пусна пас към Алваро Мората, който не стигна до топката. Алваро Гарсия се опита да я избие, но я изпрати на пътя на Науел Молина, който излезе сам срещу Димитриевски и я прати във вратата му за 0:1. Три минути след това Яник Ферейра Караско центрира от корнер в наказателното поле на Райо Валекано, където Марио Ермосо засече топката с глава и удвои аванса на "дюшекчиите".

Пред Алваро Мората се откри страхотна възможност в 53-ата минута, но нападателят не намери целта. Седем минути по-късно Мората получи хубав извеждащ пас зад отбраната, но бе съборен от Флориан Лежун. Първоначално съдията показа жълт картон на защитника на Райо, но бе привикан да разгледа ситуацията с ВАР, след което промени решението си и изгони Лежун с директен червен картон. Мората бе изведен на отлична позиция сам срещу Димитриевски в 69-ата минута, но стреля неточно в аут.

Райо Валекано намали своя пасив в 85-ата минута, когато Фран Гарсия отправи удар от разстояние, а Ян Облак не се намеси по най-убедителния начин и топката влетя в долния ляв ъгъл на вратата му за 1:2.

С тази победа Атлетико (Мадрид) събра актив от 57 точки и се намира на трето място. Реал (Мадрид) е втори с 59 точки. Райо Валекано е девети с 37 точки.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ИСПАНСКАТА ЛА ЛИГА - ТУК!