Играй БЛИЦ ГЕЙМ 4 - ТУК!

Реал и Атлетико завършиха 0:0 в дербито на Мадрид от седмия кръг на Примера, състояло се пред повече от 78 хиляди зрители на "Сантяго Бернабеу". "Белите" доминираха, но избраниците на Диего Симеоне съумяха да удържат натиска им и да измъкнат точка. Припомняме, че по-рано днес лидерът Барселона също направи равен - 1:1 с Атлетик (Билбао) на "Камп Ноу". Така след седмия кръг каталунците и Реал имат по 14 точки, третият Севиля е с 13, а Атлетико (Мадрид) е четвърти с 12.

"Дюшекчиите" затрудниха Тибо Куртоа в началото на мача. В третата минута Саул шутира, а белгийският страж спаси. Малко след това Антоан Гризман направи атрактивна задна ножица, след която топката премина покрай далечната греда в аут.

Последваха силни минути на домакините. В 21-ата Тони Кроос центрира от пряк свободен удар, Бейл стреля, а топката прелетя в опасна близост от целта. В 29-ата Дани Карвахал и Асенсио комбинираха, последва центриране на десния защитник към Бензема, който беше блокиран от Хосе Хименес при опита за удар. 
В 31-ата Коке центрира, топката се отклони от ръката на Каземиро, като съдията прецени, че няма дузпа. 

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

В 42-ата Ян Облак получи подаване и потърси пас по земя към Хуанфран, но вместо това намери краката на Асенсио. Стражът на Атлетико имаше късмет, че след контакта с крака на испанеца топката се озова в ръцете му. 

На почивката Лопетеги изненадващо замени Бейл и пусна Дани Себайос. В 58-ата Бензема поиска дузпа, претендирайки за фаул на Хименес. Съдията остана безмълвен. 

В 66-ата минута се откри отлична голова възможност пред Асенсио. Той беше оставен абсолютно сам, получи в наказателното поле, но Облак скъси ъгъла и играчът на Реал стреля право в гърдите му, за да регистрира най-големия пропуск в двубоя. 

Последваха още две възможности за Асенсио, от които той не успя да се възползва. 

В 79-ата Анхел Корея засече с глава, топката срещна първо бедрото на Рамос, а след това и протегнатите му напред ръце. Докосването дойде след рикошет и по-скоро отново нямаше основания за дузпа. 

В 88-ата феновете на Реал посрещнаха Винисиус Жуниор, който направи официален дебют в Примера дивисион, заменяйки Бензема. Бразилецът се запомни с няколко неуспешни рейда. В 93-ата той успя да изработи нарушение, което даде последна възможност за "белите". Варан обаче стреля покрай гредата и срещата приключи 0:0.

ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ПРИМЕРА - ТУК