Атлетико (Мадрид) победи Валенсия с 3:2 в мач от 22-ия кръг на Примера дивисион.

Луис Суарес получи първата добра възможност в мача, но стреля слабо в 10-ата минута. Четвърт час по-късно Валенсия откри резултата с попадение на Юнус Муса (1:0). Домакините не направиха нищо особено, за да изравнят резултата и малко преди края на полувремето получиха втори гол (2:0). Отбеляза го Уго Дуро, възползвайки се от хубав пас на Тони Лато.

Атлетико (Мадрид) беше близо до това да намали резултата в 56-ата минута, но Луис Суарес се отчете с пореден пропуск. По-малко от десет минути по-късно Матеуш Сантош Карнейро да Куня вкара за Атлетико (2:1) и върна интригата в мача.

Луис Суарес за пореден път пропусна от добра позиция в 70-ата минута, а осем по-късно Марио Ермосо също се размина с гола за Атлетико след грешка на вратаря на Валенсия.

"Прилепите" имаха късмет и минута по-късно след удар на Анхел Кореа покрай гредата. Коке също опита с глава пет минути преди края, но Доменек се справи и с неговия удар.

Валенсия не допусна гол до края на 90-те минути, но в продължението изживя истински кошмар. Анхел Кореа изравни в 91-ата минута (2:2), а Марио Ермосо донесе успеха на домакините в 93-ата (3:2).

Атлетико запази четвъртата позиция и е на три точки пред петия Реал Сосиедад. Валенсия пък остава на девето място с 29.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)