Атлетико (Мадрид) спечели с 4:1 гостуването си на Спортинг (Хихон) в среща от 23-ия кръг на Примера дивисион. Успехът за "дюшекчиите" не дойде никак лесно и беше изкован в последните в последните 10 минути, когато играчите на Диего Симеоне реализираха цели три гола.

През първата част домакините бяха по-активният отбор на терена, но така и не съумяха да матереализират превъзходството си.

Малко след почивката Атлетико излезе напред в резултата чрез Караско. Белгиецът излезе сам срещу противниковия страж и не сбърка. Само три минути по-късно Спортин стигна до изравнителен гол. Точен бе Серхио Алварес, който засече центриране на Бурхуи.

Постепенно "дюшекчиите" взеха инициативата и в 80-ата минута резервата Гамейро изведе тима си напред в резултата. Секунди по-късно отново французинът се разписа, възползвайки се от груба грешка в отбраната на Спортинг. В 85-ата Гамейро оформи крайния резултат с третия си гол в мача.

Атлетико има 45 точки в актива си, като изостава само на 1 от третия Севиля. Хихон е първи под чертата с едва 16 точки, на две зад 17-ия Леганес.

ВСИЧКО ЗА ИСПАНСКАТА ПРИМЕРА ДИВИСИОН