Атлетико Мадрид победи Виляреал с 2:1 като гост в мач от 30-ия кръг в испанската Ла Лига. 

Двубоят започна с натиск от страна на гостите, който даде резултат в 9-ата минута, когато Аксел Витсел засече с глава и откри резултата за Атлетико.

Родриго Рикелме можеше да удвои преднината на своя тим в 38-ата минута, когато отправи мощен удар от границата на наказателното поле, но топката премина на сантиметри над напречната греда на вратата на Йоргенсен.

Виляреал започна ударно второто полувреме и закономерно възстанови равенството. В 50-ата минута Жерар Морено проби в наказателното поле на "дюшекчиите" и отклони към Александър Сьорлот, който си нагласи топката на левия крак и шутира към долния десен ъгъл, не оставяйки шансове на Облак да отрази.

В ответната атака Атлетико Мадрид успя да вкара втори гол, с който си осигури крайния успех. Футболистите на Диего Симеоне разиграваха необезпокоявани в последната третина от терена, когато Сесар Аспиликуета чукна топката към Саул Нигес, който с много премерен удар прати топката покрай вътрешната страна на десния страничен стълб за 2:1 в 87-ата минута.

Така Атлетико Мадрид се завърна в топ 4 с 58 точки и изпревари Атлетик Билбао, докато Виляреал е на 9-та позиция с 39 точки.