Феновете на Атлетико (Мадрид) доведоха до успех инициативата си за поставяне на паметник на легендарния Луис Арагонес на клубния стадион „Уанда Метрополитано“.

Акцията беше подета от групировката „Атлетик Фронт“ и подкрепена от повече от 7000 души. Успяха да се съберат 130 000 евро, а по сметката продължават да постъпват пари. Ако след поставянето на паметника останат финансови средства, те ще бъдат дарени на Националната асоциация за борба с рака.

Луис Арагонес, наричан Мъдреца от Орталеса, е легенда на Атлетико (Мадрид), където е бил футболист и треньор. Като играч на „дюшекчиите“ е трикратен шампион на Испания и двукратен носител на Купата. В ролята на наставник извежда „червено-белите“ до една титла, три национални купи, една суперкупа и един път печели Междуконтиненталната купа.

През 2008 година Арагонес направи от националния отбор на Испания европейски шампион след победа над Германия на финала във Виена. Мъдреца от Орталеса почина през 2014 г. на 75-годишна възраст. През тази година Атлетико почете легендарния специалист, поставяйки лика му на абонаментните карти за новия сезон.