Атлетико (Мадрид) победи драматично у дома Осасуна с 2:1 в мач от предпоследния кръг на испанската Ла Лига и е на крачка от титлата. Хърватинът Анте Будимир (75) изведе гостите напред в резултата след асистенция на Рубен Гарсия. Ренан Лоди (82) обаче изравни след пас на Жоао Феликс, а Луис Суарес (88) направи обрата пълен след подаване на Караско и се превърна в герой за „дюшекчиите“, които остават на върха с 83 точки кръг преди края.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Реал (Мадрид) спечели минимално с 1:0 при визитата си на Атлетик (Билбао) и запази надеждите за последния кръг, след като продължава да изостава на две точки от лидера. Начо (68) реализира куриозен гол, след като топката го удари в коляното при центриране на Каземиро. Раул Гарсия пък си изкара директен червен картон в 89-ата минута и баските завършиха мача в намален състав.

Барселона окончателно отпадна от борбата за титлата, след като допусна шокираща домакинска загуба от Селта с 1:2. Лионел Меси (28) изведе каталунците напред в резултата след асистенция на Серхио Бускетс, но Санти Мина (38, 89) първи изравни след пас на Яго Аспас, а в края на мача донесе и трите точки за гостите от Виго. Кръг преди края Барса остава на трета позиция със 76 точки и няма никакъв шанс за трофея, след като изостава на пет точки от втория Реал и на седем от върха.

В другите срещи от този предпоследен кръг Алавес срази у дома Гранада с 4:2, Бетис излъга гостуващия Уеска с 1:0, Хетафе надви на свой терен Леванте с 2:1, Кадис загуби от Елче с 1:3, Реал Сосиедад победи Валядолид с 4:1, а Виляреал разби Севиля с 4:0.

В последния кръг Атлетико (Мадрид) гостува на Валядолид, а Реал (Мадрид) е домакин на Виляреал. Всички срещи от кръга са следващата неделя от 19:00 часа българско време.  

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ЛА ЛИГА