Ето как прогнозираха мача представителите на Ефбет Лига в играта на БЛИЦ Звездна лига

Атлетико Мадрид постигна важна победа срещу един от силните отбори в Испания – Реал Сосиедад, надвивайки баските с 2:1 в двубой от 9-ия кръг на Ла Лига. Самуел Лино и Антоан Гризман вкараха за „дюшекчиите“, които вече имат 19 точки и се изкачиха на 4-ото място във временното класиране. За „чуриурдин“, които остават 6-и с 15 точки, вкара Микел Оярсабал.

Мачът на „Сивитас Метрополитано“ започна с леден душ за домакините, които допуснаха Реал Сосиедад да вкара топката в мрежата им след по-малко от минута игра, но голът на Андер Баренечеа не бе зачетен заради засада.

Въпреки това, Атлетико не се притесни и в 22-ата минута Коке подаде към Самуел Лино, който с удар от границата на наказателното поле порази вратата на Реал Сосиедад – 1:0 за „дюшекчиите“.

Минута преди края на редовното време удар на Родриго де Паул срещна десния страничен стълб на Алекс Ремиро.

В 47-ата минута и Аксел Витсел удари греда, но този път топката срещна левия страничен стълб.

Гостите също уцелиха греда, като това се случи при един мощен шут на Микел Оярсабал в 65-ата минута.

В 67-ата минута Сосиедад имаше претенции за дузпа заради игра с ръка на футболист на Атлетико, но съдията прецени, че няма основания да се отсъди наказателен удар.

Натискът на баските даде резултат в 73-ата минута, когато Карлос Фернандес центрира към Оярсабал, който овладя топката и от границата на наказателното поле не прости на Ян Облак – 1:1!

Четири минути преди края на редовното време при едно разбъркване в наказателното поле на Сосиедад, Карлос Фернандес докосна топката с ръка, като този път решението на рефера Луис Мунуера Монтеро бе дузпа за Атлетико.

Зад топката застана Антоан Гризман, който в 89-ата минута вкара безкомпромисно в мрежата на Алекс Ремиро и донесе успеха на своя тим.

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ИСПАНСКАТА ЛА ЛИГА - ТУК!