Ето как прогнозираха мача представителите на Еfbet Лига в играта на БЛИЦ Звездна лига

Атлетико (Мадрид) отказа Жирона от мечтата за титлата в Ла Лига. "Дюшекчиите" спечелиха с 3:1 и увеличиха аванса си пред Атлетик (Билбао) в битката за четвъртото място. Жирона пък допреди седмици имаше надежди за първото място, но днес записа пета поредна загуба като гост и вече изостава с 10 точки от лидера Реал (Мадрид), който е и с мач по-малко.

Срещата в Мадрид започна отлично за гостите, които поведоха още в четвъртата минута. Прекрасна атака на Жирона завърши с гол на Артьом Довбик, който засече подаване на Ян Куто. Това бе 17-ото попадение на украинеца в Ла Лига този сезон и в момента той е едноличен лидер при голмайсторите.

Тимът на Диего Симеоне имаше трудности да преодолее защитата на каталунския тим, но въпреки това стигна до обрат още преди почивката. В 34-ата минута Антоан Гризман изравни от дузпа, отсъдена за игра с ръка в наказателното поле. След попадението Атлетико заигра по-активно и успя да поведе в добавеното време на първата част. Алваро Мората, който влезе като резерва, свърши отлична работа, като стигна до топката малко преди тя да излезе от терена и центрира отлично, а Анхел Кореа се разписа с глава в шестата минута на добавеното време на първата част - 2:1 за "дюшекчиите". 

Домакините до голяма степен решиха мача в началото на второто полувреме. Гризман увеличи аванса на Атлетико след грешка на Джон Солис - 3:1. 

До края избраниците на Диего Симеоне контролираха събитията на терена и се поздравиха с успеха. 

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ИСПАНСКАТА ЛА ЛИГА - ТУК!