Атлетико (Мадрид) официално представи нидерландския национал Мемфис Депай, който се провали в Барселона и пристига от "Камп Ноу" срещу скромните 3 милиона евро.

“Имах опита да играя срещу тях, миналата година бях много впечатлен от стадиона и духа им. Атлетико е много голям клуб. Впечатляваща история, много добри играчи и съм чувал много добри истории за тях. Освен това, впечатлението, което получих от борда на директорите, беше, че искат да съм тук, за да помогна на отбора”, сподели Депай.

"Говорих с Гризман, преди да дойда тук, и той ми каза много добри неща за клуба. Не беше изненада, когато дойдох, беше всичко, което очаквах. Посрещнаха ме и беше много приятно. Всичко е много удобно, стадионът е прекрасен и наистина бих искал да изиграя един мач, за да усетя феновете. През миналия сезон играх и като полузащитник, и в националния отбор, и в Лион. Обичам да имам малко свобода в центъра, да владея топката и да създавам пространства за другите. Времето ще покаже как ще бъде тук, но трябва да се адаптирам към това, което иска треньорът, и да оставя творчеството си настрана, за да бъда възможно най-функционален”, добави нидерландецът.