Атлетико (Мадрид) разпиля гостуващия Севиля с 6:1 в мач от 24-ия кръг на испанската Ла Лига и се изкачи на трето място във временното класиране. 

Домакините натиснаха в началото и поведоха с гол на Мемфис Депай (23, 26), който се разписа след извеждащо подаване на Антоан Гризман в наказателното поле, а малко след това и удвои аванса след пас на Маркос Йоренте.

Гостите върнаха едно попадение, дело на Пап Гей (39) получи топката на тепсия от Юсеф Ен Несири и от близка дистанция се вкара за 2:1, но това се оказа единственият гол за андалусийци.

След почивката Коке намери Антоан Гризман (53) и французинът с великолепен удар от далечна дистанция порази горния десен ъгъл на вратата за 3:1.

Малко по-късно Пабло Бариос пусна пас по конец към Яник Ферейра Караско (69) и белгиецът плъзна топката зад Ясин Боно за 4:1. Пет минути след това Иван Ракитич пропусна да върне още един гол за Севиля, след като от дузпа стреля в левия страничен стълб.

Алваро Мората (76, 90+2) вкара първия от двата си гола на празна врата от няколко метра пред голлинията, а в добавеното време се възползва от отскочила топка, за да я прати в мрежата на Боно и да оформи крайното 6:1.

След успеха си "дюшекчиите" вече са трети с 45 точки. Андалусийци пък сериозно могат да се притесняват за мястото си в елита, заемайки 16-о място с 25 точки, на едва 2 над зоната на изпадащите.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ИСПАНСКАТА ЛА ЛИГА - ТУК!