Атлетико (Мадрид) спечели трудно с 1:0 при визитата си на градския съперник и аутсайдер в елита Райо Валекано в среща от 24-ия кръг на Примера дивисион и временно се доближи на четири точки от лидера Барселона.

Голмайсторът Антоан Гризман (74) реализира единствения гол за „дюшекчиите“ след щастлив рикошет. Иначе футболистите на Диего Симеоне не показаха кой знае колко добра игра в големи периоди дори отстъпваха инициативата на домакините, мислейки явно за предстоящия първи 1/8-финален мач срещу Ювентус в Шампионската лига следващата седмица.

В 60-ата минута в игра за Атлетико се завърна Диего Коста, който оформи нападателно трио с Гризман и Мората.

След гола си гостите се прибраха да бранят резултата, а в добавеното време домакините можеха да изравнят. Топката беше центрирана към Ба, който нанесе удар с глава от 13 метра, а Облак се хвърли и я хвана.

С 13-ия си успех за сезона Атлетико събра 47 точки и изпревари с 2 градския съперник Реал, който е с мач по-малко, доближавайки се на 4 точки и от върха преди мача на Барселона срещу Валядолид. Райо Валекано остава в опасната зона. „Пчеличките“ са 18-и с 23 точки и на една от спасителната 17-а позиция, на която е Жирона, който утре гостува на Реал в Мадрид.

ИСПАНИЯ, ПРИМЕРА ДИВИСИОН - СЕЗОН 2018/19