Атлетико Мадрид надви трудно у дома Севиля с 1:0 и се класира за 1/2-финалите в турнира за Купата на Краля. „Дюшекчиите“ стигнаха до успеха с гол на Мамфис Депай (79), а преди това Антоан Гризман не успя да реализира дузпа в средата на първото полувреме.

Играчите на Диего Симеоне контролираха събитията на терена и търсеха по-усилено попадения, а в 24-тата минута Маркао действа непозволено в собственото си наказателно поле. Бранителят извърши нарушение и главният съдия посочи бялата точка, но Антоан Гризман пропусна дузпата, пращайки топката над напречната греда.

След почивката в 53-тата минута Гризман направи нов пропуск. Той беше изведен с прехвърлящо подаване зад противниковата защита, но отново не беше точен в завършващия удар. Седем минути по-късно той все пак прати топката в мрежата на андалусийци, но попадението не беше зачетено заради засада.

Диего Симеоне направи две промени. Гризман отстъпи мястото си на Анхел Корея, а Депай влезе вместо Алваро Мората и се превърна в герой за тима. В 68-ата минута нов гол на „дюшекчиите“ не беше зачетен заради засада на Депай, който в 79-ата минута отново се разписа за 1:00 след извеждащ пас на Анхел Корея. 

В шестата минута от добавеното време гостите получиха също дузпа за нарушение на Пабло Бариос в наказателното поле. Последва обаче намеса на ВАР и реферът промени решението си. Така Атлетико се класира на 1/2-финал в турнира.