Атлетико (Мадрид) победи Монако с 2:0 на своя "Уанда Метрополитано" в мач помежду си от Група “А” на Шампионската лига. Домакините излязоха напред в резултата още във втората минута след щастлив рикошет и автогол на Беноа Бадиашил. В 24-ата минута Антоан Гризман бе точен за 2:0.

Домакините събраха актив от 12 точки след пет изиграни срещи и така оглавиха поне за два часа Група А, преди изиграването на срещата на основния конкурент за върха Борусия Дортмунд (с Брюж). При успех на германците, битката за първото място ще се реши в последния мач от групите, когато Атлетико гостува на Брюж, а Борусия - на Монако.

Атлетико Мадрид - Монако

източник: Gulliver/GettyImages

Атлетико реши нещата на 'Уанда" още до 24-ата минута, когато вече водеше с 2:0. Още във 2-ата минута младият бранител на Монако Беноа Бадиашиле си вкара автогол, след шут на Коке. Така със своите 17 години 265 дни Бадиашиле стана най-младият футболист с автогол в Шампионската лига. Той подобри предишното „върхово” постижение – на Миле Свилар (18 години и 65 дни), поставено през 2017-а.

Малко след това Гризман (24') вкара 4-ия си гол през този сезон в надпреварата след пас на Кореа. Това бе и 11-ти гол за Гризман в 11 мача у дома за Атлетико в Шампионската лига.

Атлети завърши срещата с човек по-малко, след като в края Савич бе изгонен за игра с ръка в наказателното си поле. Това накара съдията да отсъди дузпа, която обаче бе пропусната от резервата Радамел Фалкао.

източник: Gulliver/GettyImages

Тиери Анри отново трябваше да използва много млади играчи, поради огромния брой контузени състезатели в състава си. Това е 5-та загуба за легендата на Арсенал начело на "монегаските" (още 2 равенства и 1 победа) във всички надпревари.

Срещата започна приказно за Атлетико. Още във 2-ата минута Коке се озова на добра стрелкова позиция пред наказателното поле. След силен шут, топката се отби в тялото на бранителя на Монако Беноа Бадишил, излъга вратаря и нахлу във вратата на французите за 1:0. В 8-ата минута Лемар стреля опасно от пряк свободен удар, но топката се отби от външната страна на десния страничен стълб и излезе в аут.

В 24-ата минута новата атака на Атлетико стигна до своята реализация, след като Кореа се впусна в предни позиции. Той запази топката в очертанията на терена и аутлинията чукна към Гризман. Французинът бе сам на границата на вратарското поле и с много специфичен удар с левия крак в далечния ъгъл на вратата на Беналио оформи крайното 2:0.

Атлетико Мадрид - Монако

източник: Gulliver/GettyImages

До края на полувремето "дюшекчиите" намалиха значително темпото и така завършиха частта с два гола след два точни шута.

През второто полувреме Монако вдига оборотите и опита да стигне до нещо. В 78-ата минута Томас стреля от далечна дистанция, но Беналио извади в корнер. 

В 83-та минута съдията даде дузпа за Монако след игра с ръка черногореца Стефан Савич в наказателното поле на домакините след удар на Тилеман. Бранителят бе изгонен, а зад топката застана Радамел Фалкао. Колумбиецът обаче пропусна да се разпише срещу бившия си отбор, след като не уцели вратата, пазена от Ян Облак. 

Атлетико Мадрид - Монако

източник: Gulliver/GettyImages

До края шутове на Тилеман и Фалкао излязоха в аут и така оставиха резултата непроменен.

ШАМПИОНСКА ЛИГА, СЕЗОН 2017/18 – КЛАСИРАНИЯ, ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ